Du har ingen varer.
Æbleau Hedvin af danske øko-æbler 2013/2014
50 cl. 17,5 % vol.
Skærsøgaard.
Fremstillet i 2 sindige trin:
1. De økologiske æbler gæres og destilleres og modnes på egetræsfad (Barrique) i ca. 1 år.
2. Den modne brændevin blandes med frisk nygæret økologisk most af æbler (ca. 1:3 til 17,5%) og lagres 9 år på små egefade.
Bør nydes ved stuetemperatur som dessertvin til dessert eller ost.
Da vinen ikke er finfiltreret kan den indeholde æblefibre.
Ikke tilsat sulfitter.
Skærsøgaard Vin er den første autoriserede danske vingård.
Den er beliggende i Dons ved Kolding.
Vingården er etableret og ejes af Sven Moesgaard, der er vinbonde og vinmager.
Der er ca. 30.000 vinstokke på friland på ca. 10 hektar.
Der dyrkes flere druer på Skærsøgaard af blå druesorter kan nævnes Rondo, Leon Millot, Regent, Cabernet Cortis og Pinot Noir Précoce.
Af grønne druesorterer er det: Orion, Solaris, Madeleine Angevine, Zalas Perle og Souvignier Gris.
Man producerer: Rødvin, Hvidvin, Rosé, Dessertvin, Mousserende vin og Hedvin siden 2001.
Desuden kommer der fra Skærsøgaard: Marc, Brandy, Æblebrandy, Rom, Cider, Likører samt varemærket Æbleau.
Vingården er beliggende i EU´s nordligste og Danmarks eneste vinområde (appellation). Vingårdens signaturvin “DONS” har opnået den flotte certificering BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse), som svarer til det franske AOC eller det italienske DOC.
Skærsøgaards mousserende vine er det eneste produkt i Danmark som har opnået BOB.
Skærsøgaards vine bærer præg af dansk sommer med lyse nætter, langsom aromatisk modning af druerne og klassisk håndværksmæssig kvalitets-fremstilling af vinene.
De fleste af Skærsøgaards vine har opnået medaljer ved det årlige EU-regulerede Danske Vinskue siden 2001.
Desuden har vinene siden årgang 2006 opnået over 100 prestigerige internationale medaljer.
Skærsøgaard Vin har siden starten i 2001 næsten hvert år kunnet præsentere fem forskellige vintyper: Rød-, rosé-, hvid-, dessert- og mousserende vine.
Siden er brændevin, frugtvin, hedvin og et økologisk segment kommet til.
Druevinene er siden 2006 mærket med kvalitetsbetegnelsen “Beskyttet Geografisk Betegnelse (BGB)”.
Danmark er opdelt i 4 regioner: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.
Skærsøgaards vine har betegnelsen: “Regionalvin fra Jylland” hvilket betyder at de har bestået en analytisk og sensorisk prøve forud for frigivelsen.
Siden 2018 har de mousserende vine opnået “Beskyttet Oprindelses Betegnelse (BOB)”, med tilknyttet vinområde og appellation DONS.
Hos Skærsøgaard har de stort fokus på miljøet ved at minimere deres CO2 aftryk.
Det gør man på alle planer af virksomheden.
I markarbejdet bruges ikke sprøjtemidler, men der fokuseres i stedet på naturlig gødning.
Al varme på vingården produceres af et træflisfyr, som erstattede et oliefyr.
Endeligt genereres en stor del af elektriciteten fra eget solcelleanlæg.
Generelt lidt om dansk vin og vin produktion.
Danmark blev 1. august 2000 accepteret af EU, som erhvervsmæssigt vinproducerende område.
Før var det kun tilladt at fremstille drue baseret vin til eget forbrug.
Medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere har dog siden 1993 stædigt dokumenteret, at der kan laves endog særdeles gode danske vine.
EU-godkendelsen fra efteråret 2000 åbnede muligheden for, at offentligheden kunne smage de danske vine fra og med årgang 2001.
Årgang 2001 åbnede to danske vinbønder det danske vin marked. Årgangen blev hurtigt udsolgt.
Med årgang 2002 var seks danske vingårde repræsenteret, med årgang 2003 var der syv og med årgang 2004 havde otte vingårde deres vine til salg.
Fra 2020 er der ca. 100 danske erhvervsmæssige vingårde.
-
- 2013/2014
- Dons
- 50 cl.