Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 349,00
Arrocal Ángel
Ribera del Duero
Lavet på 100% Tempranillo
Alle druerne til Ángel kommer fra en mark beliggende i Gumiel de Mercado.
Denne mark er direkte nabomark til Flor de Pingus.
Stokkene er i gennemsnit 70 år gamle og marken hvorfra Arrocal henter netop disse druer blev etableret af Ángel Calvo, til hvem denne vin derfor er dedikeret.
Ángel Calvo var farfar til de nuværende ejere og han var en af de første der så at netop den del af Ribera del Duero ville være ideel til vindyrkning.
Alle druerne til denne vin er blevet håndplukket i løbet af september.
Druerne bliver høstet i små 16 kilo kurve. Herefter bliver druerne fragtet til vineriet hvor de gennemgår en ekstra sortering inden de bliver presset.
Macerationen foregår over 20 dage i termostatstyret tanke.
Vinen lagres i 20 måneder på nye franske medium ristet egetræsfade. Derefter ligger vinen yderligere 12 måned på flaske.
Det er Isaac Fernández Montaña der er chefønolog og winemaker på dette fantastiske glas vin.
Man har valgt kun at filtrere vinen meget lidt, hvilket kan medføre en smule depot i vinen.
Vinen har en dyb rød/lilla nuance.
Bouqueten er tiltalende med en svag røget eg, blyantsbly, espresso og trøfler.
Smagen er volumiøs i hele munden, toner af fuldmodne røde bær harmonerer med solbær og jordbær noter der ender ud i elegant vanillie præg Ángel optræder fuldfed med masser af charme.
Det er en vin der sagtens kan drikkes nu men den kan også gemmes 10 - 12 år fra høståret.
Det er parret Rosa Arroyo og Moires Calvo der driver huset, hvor de er 3. generation.
Deres sønner Rodrigo og Asier er også involveret i huset med sigt på at skulle overtage en dag.
Vinhuset ligger i den lille landsby Gumiel de Mercado i vindistriktet Ribero del Duero.
Bodegaen blev startet Rosa og Moires (første årgang 2004), men begge deres familie har være engageret i vinproduktion siden 1920'erne.
Flere af parrets marker har været i familiens eje lige siden.
I 1999 overtog parret ansvaret for driften af deres fædres vinhuse og i 2003 byggede man et helt nyt vineri og tilhørende lager og opbevarings faciliteter.
Samtidig med nybygningen, investerede man også i nyt produktionsanlæg og nye egetræsfade og de opkaldte Bodegaen efter hver deres efternavn. (Arro-Cal).
Som deres fædre og bedstefædrene sætter Rosa og Moirès kvalitet som det vigtigste parameter i deres vinfremstilling.
Dette afpejles i alle aspekter af deres færdige vine.
Vineriet udstyret med den seneste tekniske udvikling og med redskaber for at Arrocal-vinene kan bibeholde den gode kvalitet og høje niveau.
Fermentation og maceration foregår nu i temperatur kontrolleret gæringstanke for at man bedre kan styre og kontrollere vinen gennem alle leddene i vinproduktionen.
Med de faciliteter man råder over i dag, giver det mulighed for perfekt opbevaring af vinene, både de vine der ligger på fade men også de vine der gennemgå ekstra flaske lagring.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 349,00
-
- 2016
- Ribera del Duero
- 75 cl.