Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 349,00
Auntsfield, Chardonnay 2018
Cob Cottage Single Block
Vinen har en klar og ren strå gul farve.
Duften er koncentreret aromaer af modne nectariner og med undertoner af hvide ferskner og citronskal. Tørret urter og egetræet komplimenterer nuancer af ristet hasselnødder, "våde sten" og bikage.
Smagen er ligeledes koncentreret og med en behagelig tekstur med noter af blomster. Frugt og fad går i smuk balance og en overdådig frisk syre afslutter en dejlig oplevelse.
Druerne til denne vin kommer fra en enkelt parcel (Cob Cottage) af Auntsfields vinmarker.
Parcellen er blevet udvalgt fordi den konstant har givet druer af meget høj kvalitet og karaktér i gennem en årrække.
Druerne til denne vin kommer fra en lille og meget stejl Nord vendt skråning.
Her er jordbunden domineret af et dybt lag Löss og ler med et meget højt indhold af mineraler. (Löss er en jordtype bestående af fint silt - denne jordtype er meget frugtbar)
Da parcellen er meget stejl, giver det også en perfekt dræning.
Alle druerne høstes ved håndkraft i små kurve og drueklaserne bliver presset hele.
Mosten bliver fermenteret på egetræsfade hvor 20% er nye og efterfølgende ligger vinen 11 måneder (sur lie) på franske egetræsfade.
Auntsfields vinmarker er beliggende i dalen i appelationen der hedder Southern Valleys i den nordlige del af Marlborough.
Her er jordbunden ideel til vinplanter.
De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år - først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker.
Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet.
Auntsfield er Marlboroughs første vingård.
Den blev første gang etableret om vingård i 1873 af David Herd, som faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl.
Da Linda og Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård.
Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873.
Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.
Druerne som blev brugt dengang, regner man med var Brown Muscat og vinstilen har været mere portvinsagtig.
Ægteparret Cowleys sønner overtog driften i 2017 og arbejder i dag begge på vingården.
Luc som winemaker og Ben som General Manager og Viticulturist med ansvaret for vinmarkerne og driften af huset.
For tiden arbejder man på at fastlægge præcis hvor David Herd plantede sine første druer. Hvor de ønsker at genskabe den samme vinmark med de samme druer som dengang.
Etableringen af Auntsfield i 1873 som vinbrug ligger dermed ca. 100 år tidligere end da de første vinstokke plantedes i Marlborough - i denne den ny vin-æra for området og for hele New Zealand.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 349,00
-
- 2018
- Marlborough
- 75 cl.