Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 219,00
Auntsfield Chardonnay 2021, Single Vineyard
Auntsfield laver en flot og klassisk Chardonnay.
Bouqueten er fyldt med intense og komplekse aromaer af fersken, mandarinskal, brioche og creme brulee.
I smagen er der aromaer af modne stenfrugter af fersken og tørret abrikos, der komplimenteres af flinteagtig mineralitet og subtil eg, der giver antydninger af ristet hasselnødder.
Det er en vin der besidder en cremet struktur, underliggende mineralitet, samt en fantastisk og vedvarende finish.
Single Vineyard-vinene er lavet af druer, der er dyrket på Auntsfield Estate.
Kvaliteter der er unik for vinmarkens terroir (Greywacke klippe og Loess lerjord).
Auntsfield Estate bruger kun den bedste frugt hvilket gør, at de producerer Chardonnay med finesse, ærlighed, tekstur og mineralitet.
Alle druer høstes ved håndkraft og drueklaserne presses hele. Druemosten gæres og lagres i små egetræfade lavet af fransk eg.
Under lagringen bliver aromaerne fra egetræet integreret forsigtigt med frugten, hvilket bibringer vinen fyldige og kompleksitet.
Auntsfields vinmarker er beliggende i dalen i appelationen der hedder Southern Valleys i den nordlige del af Marlborough.
Her er jordbunden ideel til vinplanter.
De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år - først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker.
Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet.
Auntsfield er Marlboroughs første vingård.
Den blev første gang etableret om vingård i 1873 af David Herd, som faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl.
Da Linda og Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård.
Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873.
Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.
Druerne som blev brugt dengang, regner man med var Brown Muscat og vinstilen har været mere portvinsagtig.
Ægteparret Cowleys sønner overtog driften i 2017 og arbejder i dag begge på vingården.
Luc som winemaker og Ben som General Manager og Viticulturist med ansvaret for vinmarkerne og driften af huset.
For tiden arbejder man på at fastlægge præcis hvor David Herd plantede sine første druer. Hvor de ønsker at genskabe den samme vinmark med de samme druer som dengang.
Etableringen af Auntsfield i 1873 som vinbrug ligger dermed ca. 100 år tidligere end da de første vinstokke plantedes i Marlborough - i denne den ny vin-æra for området og for hele New Zealand.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 219,00
- 2021
- Marlborough
- 75 cl.