Du har ingen varer.
Auntsfield, Sauvignon Blanc 2019, South Oaks, Barrel fermented, Single Block, Marlborough, New Zealand
Varenr.: 02810- 6 fl. pr. stk. DKK 299,00
Auntsfield, Sauvignon Blanc 2019, South Oaks
Barrel fermented, Single Block
Vinen har en elegant lys strå farve.
Duften er klassisk Sauvignon Blanc af moden tropisk frugt som mango, saftige nektariner og citronskal. Noter af tørret krydderier, lime blade og stikkelsbær. Der til en kompleks duft af honning og ristet mandler.
Smagen er udtryksfuld og med længde. Det er en vin der er tæt, intens og frisk. Mineralitet fra jordbunde giver vinen perfekt balnce i munden.
Druerne til denne vin kommer fra en enkelt parcel (South Oaks) af Auntsfields vinmarker.
Parcellen er blevet udvalgt fordi den konstant har givet druer af meget høj kvalitet og karaktér i gennem en årrække.
Det er en parcel på bare 2 hektar der ligger på en sydvendt skråning med beskyttende egetræer på toppen.
Da parcellen er forholdsvis stejl, giver det en perfekt dræning.
Jordbunden består primært af små og store skærver af sandsten giver det grobund for fantastiske Sauvignon Blanc druer.
Alle druerne høstes ved håndkraft i små kurve og drueklaserne bliver presset hele.
Vinen gærer i egetræsfade, hvor 20% er nye. Efterfølgende bliver vinen lagret "sur lie" for mindst 10 måneder.
Auntsfields vinmarker er beliggende i dalen i appelationen der hedder Southern Valleys i den nordlige del af Marlborough.
Her er jordbunden ideel til vinplanter.
De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år - først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker.
Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet.
Auntsfield er Marlboroughs første vingård.
Den blev første gang etableret om vingård i 1873 af David Herd, som faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl.
Da Linda og Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård.
Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873.
Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.
Druerne som blev brugt dengang, regner man med var Brown Muscat og vinstilen har været mere portvinsagtig.
Ægteparret Cowleys sønner overtog driften i 2017 og arbejder i dag begge på vingården.
Luc som winemaker og Ben som General Manager og Viticulturist med ansvaret for vinmarkerne og driften af huset.
For tiden arbejder man på at fastlægge præcis hvor David Herd plantede sine første druer. Hvor de ønsker at genskabe den samme vinmark med de samme druer som dengang.
Etableringen af Auntsfield i 1873 som vinbrug ligger dermed ca. 100 år tidligere end da de første vinstokke plantedes i Marlborough - i denne den ny vin-æra for området og for hele New Zealand.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 299,00
-
- 2019
- Marlborough
- 75 cl.