Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 199,00
Auntsfield Sauvignon Blanc 2022, Single Vineyard
Auntsfields Sauvignon Blanc er super flot og til den smagfulde side af New Zealandske Sauvignon Blanc'er
Her finder man en intens bouquet og rene aromaer af frisk passionsfrugt, moden melon, frisk citrongræs, mandarin, solbær samt kalk der tilføjer elegance og intensitet.
Smagen er kraftig, stram og elegant. Her findes en intens moden frugtsmag af passionsfrugt og hvid fersken, med citrusnoter.
En vin med intens koncentration og fylde, afbalanceret og med underliggende mineralitet og stram struktur der får vinen til at fremstå livlig og meget elegant.
Alle Sauvignon druerne høstes ved håndkraft og drueklaserne presses hele.
Mosten undergår en kølig gæring i temperaturstyrede rustfrie ståltanke for at bevare friskheden og aromaerne.
For at tilføje den færdige vin tekstur og længde bliver denne druemost blendet og afbalanceret med druemost, der har gæret på egetræsfade.
Single Vineyard-vinene er lavet af druer, der er dyrket på Auntsfield Estate.
Kvaliteter der er unik for vinmarkens terroir (Greywacke klippe og Loess lerjord).
Auntsfield Estate sigter mod at fremstille en markant stil af Sauvignon Blanc.
Stilen er rettet mod tekstur, kompleksitet og længde, der balancerer det typiske Marlborough frugtspektrum og fyldige aromaer.
Auntsfields vinmarker er beliggende i dalen i appelationen der hedder Southern Valleys i den nordlige del af Marlborough.
Her er jordbunden ideel til vinplanter.
De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år - først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker.
Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet.
Auntsfield er Marlboroughs første vingård.
Den blev første gang etableret om vingård i 1873 af David Herd, som faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl.
Da Linda og Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård.
Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873.
Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.
Druerne som blev brugt dengang, regner man med var Brown Muscat og vinstilen har været mere portvinsagtig.
Ægteparret Cowleys sønner overtog driften i 2017 og arbejder i dag begge på vingården.
Luc som winemaker og Ben som General Manager og Viticulturist med ansvaret for vinmarkerne og driften af huset.
For tiden arbejder man på at fastlægge præcis hvor David Herd plantede sine første druer. Hvor de ønsker at genskabe den samme vinmark med de samme druer som dengang.
Etableringen af Auntsfield i 1873 som vinbrug ligger dermed ca. 100 år tidligere end da de første vinstokke plantedes i Marlborough - i denne den ny vin-æra for området og for hele New Zealand.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 199,00
- 2022
- Marlborough
- 75 cl.