Du har ingen varer.
Bastide Blanche Rosé 2022, Domaine de La Croix, Cru Classé, AOC Côtes de Provence, Frankrig
Varenr.: 02657- 6 fl. pr. stk. DKK 199,00
Bastide Blanche Rosé 2022
Domaine de La Croix
Cru Classé, AOC Côtes de Provence
Vinen er lavet på 50% Grenache og 50% Cinsault.
Når druerne er høstet afstilkes drueklaserne inden de presses. Derefter tilsættes gær til druemosten og derefter gæres vinen ved lav temperatur i de temperaturstyrede dobbeltvægs rustfrie ståltanke.
Vinen har en flot klar reflekterende lyserød farve.
I Bouqueten finder man citrus- og hvide blomsteraromaer, samt milde krydderier.
Den har en utrolig fylde i munden med frugt, elegance og mineralitet, samt perfekt finish. Et rent udtryk der er et aftryk af Bastide Blanche’s unikke terroir.
Det er en vin der passer perfekt til fyldige retter med skaldyr, fisk eller til hummer. Kan også nydes som aperitif eller som et "glas for sjov" på en dejlig solskins dag.
Domaine de La Croix, er beliggende i La Croix Valmer i det sydlige Frankrig og det nyder godt af en enestående placering og et exceptionelt mikroklima i hjertet af den populære Saint-Tropez halvø.
Husets officielle start kan dateres til 1882. I 2001 blev domainet købt af Bolloré Group og de har med intenst og omhyggeligt arbejde placeret Domaine de La Croix til toppen af Côtes de Provence's vinhuse. Domainet’s terroir producerer fine og elegante vine, der er perfekte ambassadører for Cru Classé de Provence.
Cru Classe de Provence er en benævelse der ellers kendes fra Bordeaux, men i 1955 fik man lov at anvende den i Provence.
Oprindeligt fik 23 ejendomme tildelt benævelsen og Domaine de La Croix var et af dem.
I dag er der 18 ejendomme der har tilladelse til at skrive Cru Classé på etiketten.
Domaine de La Croix er den største vingård i Côtes de Provence Cru Classé med vinmarker spredt over 108 hektar jord med Côtes de Provence AOC og delt i 3 meget forskellige terroirer der udgør ejendommens vinmarker: Tabarin, Saunier og topvinmarken Bastide Blanche.
Druerne får den rigtige mængde sollys og havluft til at trives optimalt.
Jordbunden er forskellige blandinger af sand og ler, eller ler og skifer, og vinstokkene bliver tvunget til at sende deres rødder i dybden, for at skaffe vand og mineraler.
Det er alt sammen med til at øge de færdige vine’s kompleksitet og mineralitet.
Vinmarken Bastide Blanche ligger en smule tilbagetrukket fra kysten imellem Cap Taillat og Cap Lardier, men besidder dog samtidig en magisk udsigt over Middelhavet.
Vinmarken, der delvist er omgivet af fyrretræer, dækker 16 hektar og det er ikke kun vinmarken med det mest optimale sand- og lerholdige terroir, men også der, hvor man finder nogle af de ældste vinstokke, som producerer druer af udsædvanlig høj kvalitet.
I den lette, sandende lerjord dyrkes druerne Vermentino, Tibouren, Cinsault og Grenache, der producerer domainet’s klassiske rosé- og hvidvine af høj kvalitet.
Bastide Blanche er også hjemsted for over 40 år gamle Syrah vinstokke. De producerer små drueklaser med en enestående koncentration, hvilket er med til, at frembringe gastronomi venlige vine med lagringspotentiale og hvis karakterer og kompleksitet er det perfekte udtryk for dette kyst terroir, unikke mikroklima og dets gamle vinstokke.
Takket være ekspertisen fra Hélène Sinaeve, kældermester og ønolog, og et samarbejde med Michel Rolland, producerer Domaine de La Croix gastronomi venlige vine, der er meget præcise i deres frugt, smag og finesse.
Der er mange smukke historier om de store rosé'er og Provence vine i det hele taget, men det kræver også meget arbejde, know how og ikke mindst lidenskab.
Hélène Sinaeve har været kældermester hos Domaine de La Croix siden 2002.
Hun er innovativ og får de bedste resultater ved at ”lege” med de forskellige jordbunde og niveauer af soleksponering, selv indenfor enkelte parceller, så terroirer og druer opnår deres fulde potentiale.
Diane Nublat, som står for den daglige ledelse, udvælger i tæt samarbejde med Michel Rolland og Hélène Sinaeve de forskellige blends, der i sidste ende skal fremstår som elegante vine, der alle udtrykker deres oprindelse og skaber positive følelser i det øjeblik, hvor du smager og nyder vinen.
Hele teamet på Domaine de La Croix med vineyard manager Olivier Paques i spidsen, arbejder alle for at bevare det idylliske og unikke miljø naturligt gennem bæredygtigt landbrug.
For at imødegå de nye miljøudfordringer har domainet tilpasset sig og bestræbt sig på, at begrænse virkningen af vinproduktion på miljøet og naturen.
Ifølge Olivier Paques, dyrkes vinmarkerne i overensstemmelse med de nuværende regler for bæredygtig vindyrkning.
Vinstokkene tjekkes dagligt for at forudse potentielle problemer og der benyttes forskellige teknikker i vinmarkerne.
Imellem nogle vinrækker pløjes der med maskine og imellem andre lader man græsset gro. Jorden næres for det meste med organisk kompost (navnlig fåregødning), men derudover er der genindført udsættelse af regnorme, som holder jorden naturlig på en effektiv måde.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 199,00
- 2022
- Provence
- 75 cl.