Du har ingen varer.
Før: DKK 2.999,00
Nu: DKK 2.199,00
Billecart-Salmon Brut Réserve Jeroboam (3 liter)
Fortællingen bag myten!!
I hjertet af Champagne, beliggende i den charmerende landsby Mareuil-sur Aÿ, ligger Champagne-huset Billecart-Salmon.
Startet i 1818 af Nicolas François Billecart og Elisabeth Salmon, og i dag har Champagne-huset været i familiens eje i omkring 200 år.
For hver enkel generation har man været ”committed” til at videreføre familiens Champagne traditioner og familiens ed : Privilégier la qualité, viser l’excellence ("Fokusér på kvalitet, stræb efter det optimale.")
I dag er det brødrene François og Antoine Roland-Billecart, der som 6 generation, varetager husets interesser, støttet af deres far Jean Roland-Billecart.
Alle med et stort talent og en uvurderlig viden i hvordan husets Champagner kommer med det bedste og ønsket udtryk.
Dette er medvirkende til at Billecart-Salmon’s Champagner stadig er ekseptionelle.
Billecarts team består i dag, foruden familien, af:
Alexandre Bader, General Manager med ansvar for videreførelse og branding af huset.
François Domi, Chief wine-maker gennem 30 år og ansvarlig for Billecart-Salmon stilen.
Denis Blée, Director of the vineyard med 20 års erfaring og med ansvar for markerne og ikke mindst for husets top vinmark Clos Saint-Hilaire og huset fad-kælder. Han har også ansvaret for at følge husets enkelte marker, og at kvaliteten af druer lever op til den ønsket høje standard.
Billecart-Salmon ejer selv 100 hektar marker, og det dækker næsten halvdelen af deres produktion.
De resterende druer kommer fra 120 hektar fra mere end 40 områder (Cru’s) i Champagne.
Størstedelen kommer dog fra en 20 km radius omkring Epernay, hvor Grand Cru Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier høstes i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs.
Husets ”juvel” inden for markerne er den 1 hektar store mark Clos Saint-Hilaire, hvor druerne i et halvt århundrede er blevet høstet fra en lillle mur (Clos) omkrænset 100% Pinot Noir mark.
Billecart-Salmon har bevaret de traditionelle måder, hvor på man laver Champagne. Traditioner, der er gået i arv fra generation til generation.
Man har dog aldrig været ”bange” for at anvende moderne metoder, der hvor det ikke betyder at gå på kompromi med kvaliteten.
Huset var et af de første, der indførte det at nedkøle mosten på termostatstyret fermenterings tanke for at netop kunne styre fermenteringen bedre. Dette er med til, at Champagnen beholder dens friskhed, at aromaerne bliver tydeligere, og at Billecart-Salmon’s Champagner kan bevare deres kendetegn.
I huset søgen efter det excelente, har man lavet en kælder med 450 små egetræsfade, hvor husets top cuvéer bliver vinificeret for at give mere kompleksitet og stil.
Derudover råder man selvfølgelig også over de typiske limstens kældre, hvor Champagnerne ligger og modner. Huset kældre kan dateres tilbage til 1700- og 1800-tallet.
Før: DKK 2.999,00
Nu: DKK 2.199,00
- NV
- Champagne
- 300 cl.