Du har ingen varer.
Billecart-Salmon Oenotheque Vintage 1961, Magnum (1,5 liter)
Fortællingen bag myten!!
I hjertet af Champagne beliggende i den charmerende landsby Mareuil-sur Aÿ ligger Champagne-huset Billecart-Salmon. Startet i 1818 af Nicolas François Billecart og Elisabeth Salmon, Champagne-huset har været i familiens i 200 år (2018). For hver enkel generation har man været committet til at viderefører familiens Champagne traditioner og familiens ed: Privilégier la qualité, viser l’excellence ("Fokusér på kvalitet, stræb efter det optimale.)
I dag er det 7. generation i kraft af Mathieu Roland-Billecart der varetager driften og produktionen af husets Champagner. Hans Far og onkel, brødrene François og Antoine Roland-Billecart, er stadig med på sidelinjen, ligesom Mathieus Farfar Jean Roland-Billecart også stadig er med som bestyrelsesformand.
Alle bidrager med en uvurderlig viden i hvordan huset Champagner kommer med det bedste og ønsket udtryk. Hvilket er medvirkende til at Billecart-Salmons Champagner stadig er exceptionelle.
Billecarts team består i dag, foruden familien af:
Alexandre Bader er Managing Director med ansvar for videreførelse og branding af huset.
François Domi har efter 33 år som Chief winemaker overladt roret til Florent Nys.
Han er dog ikke er en novice hos Billecart. Han har arbejdet som lærling under François Domi siden 2005 og har nu overtaget ansvaret som Chief winemaker med ansvaret for videreførelsen Billecart-Salmon stilen.
Denis Blée er manden med ansvaret for huset vinmarker gennem de sidste +20 år, heri blandt med ansvaret for husets top vinmark Clos Saint-Hilaire og huset fad-kælder. Han har også ansvaret for at følge husets enkelte marker og at kvaliteten af druer lever op til den ønsket høje standard.
Billecart-Salmon ejer selv over 100 hektar marker og det dækker næsten halvdelen af deres produktion.
De resterende druer kommer fra yderligere ca. 200 hektar fra mere end 40 områder (Crus) i Champagne.
Største delen kommer dog fra en 20 km radius omkring Epernay, hvor Grand Cru Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier høstes i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs.
Huset ”juvel” indenfor markerne er den 1 hektar store mark Clos Saint-Hilaire hvor druer i et halvt århundrede er blevet høstet fra en lille mur (Clos) omkranset 100% Pinot Noir mark.
Billecart-Salmon har bevaret de traditionelle måder hvor på man laver Champagne.
Traditioner der er gået i arv fra generation til generation. Man har dog aldrig været ”bange” for at anvende moderne metoder der hvor det ikke betyder at gå på kompromis med kvaliteten. Huset var et af de første der indførte det at nedkøle mosten på termostatstyret fermenterings tanke for at netop kunne styrer fermenteringen bedre.
Dette er med til at Champagnen beholder dens friskhed, at aromaerne bliver tydeligere og at Billecart-Salmons Champagner kan bevarer deres kendetegn.
I huset søgen efter det excellente har man lavet en kælder med 450 små egetræsfade hvor husets top cuvéer bliver vinificeret for at give mere kompleksitet og stil.
Derudover råder man selvfølgelig også over de typiske limstens kældre hvor Champagnerne ligger og modner. Huset kældre kan dateres tilbage til 17 og 1800-tallet.
-
- 1961
- Champagne
- 150 cl.