Du har ingen varer.
DKK 99,00
Cava Castell del Real Tesoro Brut,
Penedés, Spanien
Cava’en har en lys strågul farve og mange fine vedvarende bobler.
Det er en velafbalanceret, frisk og tør Cava, som besidder en dejlig frugt i såvel duft, som i smag.
Den kan nydes nu og bør senest nydes 18 - 24 måneder efter køb.
Servér vinen ved 4 - 6 grader C. som apéritif eller til retter med lys fisk, skaldyr eller pasta.
Cava er mousserende kvalitetsvin produceret i en særlig region og lavet efter champagnemetoden.
Den er lavet på 60% Xarello, 30% Macabeo og 10% Parellada druer.
I 1970 accepterede Spanien franskmændenes krav om ikke at bruge ordet ”champagne”, og man valgte at erstatte ordet med Cava, som er det catalanske ord for vinkælder.
Da Spanien blev medlem af EU, krævede man at Cava skulle komme fra en afgrænset zone. Altså en ”Denominación de Origen”. Og det blev så til DO Cava, som dækker et meget stort område spredt ud over hele landet. Det var en løsning, som var dikteret af historiske og politiske grunde. Der var mange interesser som skulle tilgodeses, og man var derfor nødt til at udpege 159 forskellige, men nøje afgrænsede områder, som alle har ret til at producere Cava.
Vi finder dem fordelt på 8 regioner: foruden Catalonien også Aragonien, Navarra, Rioja, País Vasco, Valencia, Extremadura og Castilla-Léon.
Mere end 95% af al Cava er produceret af druer som er høstet i Catalonien.
Druerne som benyttes til Cava Castell del Real Tesoro Brut stammer fra højt liggende vinmarker i Penedés.
Efter en omhyggelig produktionsproces, har vinen gennemgået en anden gæring i flasken i Castell del Real Tesoro’s kældre i 12 - 18 måneder.
Restsukkeret i Cava’en er 8 gram/liter
Penedés, Spanien
Cava’en har en lys strågul farve og mange fine vedvarende bobler.
Det er en velafbalanceret, frisk og tør Cava, som besidder en dejlig frugt i såvel duft, som i smag.
Den kan nydes nu og bør senest nydes 18 - 24 måneder efter køb.
Servér vinen ved 4 - 6 grader C. som apéritif eller til retter med lys fisk, skaldyr eller pasta.
Cava er mousserende kvalitetsvin produceret i en særlig region og lavet efter champagnemetoden.
Den er lavet på 60% Xarello, 30% Macabeo og 10% Parellada druer.
I 1970 accepterede Spanien franskmændenes krav om ikke at bruge ordet ”champagne”, og man valgte at erstatte ordet med Cava, som er det catalanske ord for vinkælder.
Da Spanien blev medlem af EU, krævede man at Cava skulle komme fra en afgrænset zone. Altså en ”Denominación de Origen”. Og det blev så til DO Cava, som dækker et meget stort område spredt ud over hele landet. Det var en løsning, som var dikteret af historiske og politiske grunde. Der var mange interesser som skulle tilgodeses, og man var derfor nødt til at udpege 159 forskellige, men nøje afgrænsede områder, som alle har ret til at producere Cava.
Vi finder dem fordelt på 8 regioner: foruden Catalonien også Aragonien, Navarra, Rioja, País Vasco, Valencia, Extremadura og Castilla-Léon.
Mere end 95% af al Cava er produceret af druer som er høstet i Catalonien.
Druerne som benyttes til Cava Castell del Real Tesoro Brut stammer fra højt liggende vinmarker i Penedés.
Efter en omhyggelig produktionsproces, har vinen gennemgået en anden gæring i flasken i Castell del Real Tesoro’s kældre i 12 - 18 måneder.
Restsukkeret i Cava’en er 8 gram/liter
Læs mere
Læs mindre
DKK 99,00
-
- NV
- Penedés
- 75 cl.