Du har ingen varer.
André Clouet Rosé
Spiritum 96 Grand Cru Brut
Spiritum er lavet på 100% Grand Cru druer.
88% Pinot Noir (som hvidvin), 9% Rouge de Bouzy 2019 (som rødvin) samt 3% Liqueur de Millésime 1996.
Der af navnet Spiritum 96!
De er flasket 9 juli 2020 og dosagen er 7,1 g/l.
Ideen bag Spiritum er blande essensen fra en af de største årgange (1996) med det friske, ungdommelige og levende Rosé. Det har taget Jean-François Clouet måneder og utallige forsøg for at finde den perfekte balance imellem den nye Rosé og brugen af husets egen 1996 Grand Cru Bouzy reserve vin.
Som Jean-François udtaler:
“Spiritum is a magic show for the senses,
with the liqueur as the wand that sparks
this alchemy, combining the freshness of
the rosé wine with the essence of one of
the greatest vintages of the last century”.
Lidt om André Clouet Champagne
De fleste af Clouets champagner er produceret udelukkende på Pinot Noir, da netop Bouzy er kendt for at have de ideelle vækstbetingelser for denne ellers så vanskelige drue. Totalt råder man over 8 hektar vinmarker alle beliggende i Bouzy.
Nogle af marker ligger ved siden af Bollingers berømte vinmark med de gamle upodede vinstokke, som danner grundlag for Bollinger Vieille Vignes.
Hvor Clouet-familien egentlig stammer fra er forsvundet i tidens løb.
Man ved at medlemmer af familien tidlige stod for kongens trykkeri.
Familien begyndte at opkøbe vinmarker i starten af 1600-tallet og det tog Clouet-familien mere end to årtier og flere generationer at opkøbe vinmarker i Bouzy.
Huset André Clouet Champagne lavede deres første Champagne i 1741.
Det lille familiedrevne foretagende ligger i en af de mest eksklusive dele af Champagnes Grand Cru kommuner, Bouzy.
Huset drives i dag af Jean-François Clouet. Hans Champagner er enormt smagfulde med mange nuancer og en bred pallette af smagsindtryk samt kraftig fylde og storladen Pinot Noir smag.
Jean-François holder fast i traditionelle klassiske dyder i sin Champagne produktion.
Alt laves i hånden, som man har gjort på gården i århundreder. Lige fra plukning af druerne til sortering og til at der skal laves remuage.
Denne ældgamle behandling af flasker er i øvrigt desværre ved at uddø i Champagne. I de fleste store vinhuse er det stolte håndværk afløst af moderne teknik – men altså ikke hos André Clouet. Alt dette er med til at André Clouets Champagner i dag har en meget høj og unik kvalitet.
Det er Champagner der er meget sprælske og kødfulde i stilen. Jean-Francois Clouet ønsker ikke at bruge en for høj dosage, da han mener, at det ”søde” kvæler friskheden og dermed hele ideen om Champagne. Produktionen er meget begrænset. Det bliver kun til ca. 65.000 flasker om året, alle Grand Cru Bouzy.
-
- NV (3% 1996)
- Champagne
- 75 cl.
