Du har ingen varer.
Comtes de Dampierre, 2-Pak, 2 flasker Grand Vintage 2012 Grand Cru Brut, Champagne, Frankrig
Varenr.: 03326Før: DKK 1.999,00
Nu: DKK 1.399,00
Comtes de Dampierre 2-pak
Milésime 2012 - Grand Cru
Eksklusive 2 stk. trækasse indholder:
2 fl. Grand Vintage 2012 Grand Cru
Samt en saks til at åbne Champagnerne med da begge flasker er lukket med Ficelage.
Grand Vintage lagres på flaske i mindst 4 år inden degorgering og 1 år efter, før den frigives til salg.
Velegnet som apéritif eller som en spændende ledsager til retter med fisk eller skaldyr.
Vinen kan nydes nu, men har potentiale til yderligere lagring i 10-12 år.
Servér vinen ved 8-10 grader
Frigives kun i gode år.
Lidt om huset Comtes de Dampierre
I mere end 700 år har Dampierre-familien været en del af Champagne.
I 1300-tallet var Guy de Dampierre Guvernør i Champagne.
Lige fra dengang Champagnen blev ”opdaget”, har familien været med i og omkring Champagne.
Fra 1880 engagerede familien sig i handlen med Champagne, men udelukkende som necociant (vinkøbmand) og hvor man stræbte efter at sælge Champagner af bedste kvalitet.
Det var først i 1975 at den daværende Comtes de Dampierre (Audoin) besluttede at familien skulle lægge navn til egen Champagne.
Audoin de Dampierres ønske var at "bevise" at der sagtens kunne laves god Champagne af høj kvalitet til en rimelig pris.
På grund af olie krisen i 1970'erne var flere huse i Champagne begyndt at lave størrer mængder af Champagne men på bekostning af kvaliteten.
Det var det Audoin de Dampierre ville modbevise.
Audion de Dampierre følte, at det eksklusive, det spændende, historiene samt myterne var ved at forsvinde fra Champagne.
Der var, efter hans mening, alt for mange Champagnehuse, der satsede på kvantitet i stedet for kvalitet.
Derfor brød han med tidens normer for Champagne produktion og begyndte at stræbe efter en super kvalitet.
Grund ideen hos Audoin de Dampierre var, at Champagne ikke kun blev gode i kælderen, men at Champagnerne også får deres "identitet" fra markerne, drue udvælgelsen samt, håndteringen og sorteringen af druerne, alt sammen vigtige parametre for den færdige Champagne.
Husets første officielle årgang er 1980, men venner af huset har været heldige at smage vine som Audoin de Dampierre lavede inden og som kun var tiltænkt familien.
Den første Champagne fra huset er Vintage 1975 som kun blev lavet i Cuvée Prestige udgaven.
Man ejer ikke nogle marker hos Comte de Dampierre men køber druer fra Premiere og Grand Cru marker.
Som basis for de flotte champagner benytter man hos Comtes de Dampierre, Chardonnay-druer som er klassificeret Grand Cru eller Premier Cru (primært fra Avize, Cramant, Vertus og Mesnil-sur-Oger) og Pinot Noir druer som er klassificeret enten Grand Cru eller Premier Cru (fra Bouzy, Ambonnay og Cumières).
I dag er Audoin de Dampierre ikke længere ved slottet med dygtige og kompetente mennesker har taget over og om muligt hævet niveauet i Champagnerne der stadig bæger familiens navn.
I 2011 trak Audoin de Dampierre sig helt tilbage og solgte huset til Philippe Rosy.
I dag er det Gabrielle Breitinger der sammen med Philippe Rosy der står for alt i forbindelse med huset.
De driver huset videre i Audoin de Dampierre ånd og holder bl.a. fast i at benytte ficelage på husets top Cuvéer. Det er en gammel måde hvor man med 3 stykker hampsnor holder proppen på plads, i stedet for at bruge ståltråd, som de fleste bruger i dag.
Champagnehuset Comte de Dampierre ligger i toppen af Champagnes mange producenter.
En måde Audoin de Dampierre også gik nye veje, var ved at genoplive en ældgammel Champagne tradition, nemlig ”Ficelage”.
”Ficelage” betyder ”snor af hamp”, og er den metode, hvor på man lukkede Champagne flasker på i gamle dage.
Metoden blev udviklet efter et Royalt-dekret i 1735, der pålagde alle datidens champagne-producenter at korkpropperne skulle sikres med minimum 3 stykker snor.
De fleste Champagne-huse brugte metoden helt frem til starten af 1. Verdenskrig, hvorefter måden som vi kender idag, hvor der bruges ståltråd overtog.
Problemet eller udfordringen med ”ficelage” er, at det er en procedure der kun kan gøres manuelt. En trænet "ficeleur" kan lukke ca. 50 flasker i timen.
Da Audoin de Dampierre begyndte at lukke med ”Ficelage”, var der kun en enkelt person, der vidste den nøjagtige og mest holdbare måde at binde snorene på, men efter man startede med ficelage, er der flere personer der har lært det.
Det er i øvrigt en ”uddannelse/træning”, der tager 3 til 4 år at mestre.
Det er også kun på Family Reserve Grand Cru Champagnen samt den sjældne Prestige Cuvée Grand Cru at Dampierre har valgt at gøre det.
Før: DKK 1.999,00
Nu: DKK 1.399,00
- 2012
- Champagne
- 2 x 75 cl.