Du har ingen varer.
Comtes de Dampierre, 2-Pak, Millésime 2012-Grand Cru, 1 fl. Family Réserve + 1. fl. Grand Vintage, Grand Cru, Champagne, Frankrig
Varenr.: 02853Før: DKK 2.299,00
Nu: DKK 1.399,00
Comtes de Dampierre 2-pak
Milésime 2012 - Grand Cru
Lavet specielt til Leisner Wine i forbindelse med vores 13 års fødselsdag.
Den eksklusive 2 stk. trækasse indholder:
1 fl. Family Réserve Vintage 2012 Blanc de Blancs, Grand Cru +
1 fl. Grand Vintage 2012 Grand Cru
Samt en saks til at åbne Champagnerne med da begge flasker er lukket med Ficelage.
Family Réserve er lavet på 100% Chardonnay fra Grand Cru kommunerne Avize, Mesnil-sur-Oger og Cramant.
Grand Vintage er lavet på 75% Pinot Noir fra Grand Cru kommunerne Ambonnay og Bouzy og 25% Chardonnay fra Avize.
Family Réserve bliver stadig lavet på ekstra nøje udvalgte Chardonnay druer fra marker i Côte des Blanc, der alle er klassificeret Grand Cru (50% Avize, 40% Mesnil-sur-Oger og 10% Cramant).
Produktionen er lille og ligger på et sted mellem kun 2.500 og 3.000 fl. pr. årgang.
Det er kun i gode Champagne år, at Family Réserve bliver lavet.
Det er en Champagne, der er rig på en elegant frugt og en unik renhed af Chardonnay-druernes kendetegn.
Raffineret, blomsteragtig med en del naturlig fedme og sødme, selvom at det er en Brut Champagne.
Grand Vintage lagres på flaske i mindst 4 år inden degorgering og 1 år efter, før den frigives til salg.
Velegnet som apéritif eller som en spændende ledsager til retter med fisk eller skaldyr.
Vinen kan nydes nu, men har potentiale til yderligere lagring i 10-12 år.
Servér vinen ved 8-10 grader
Frigives kun i gode år.
Lidt om huset Comtes de Audoin de Dampierre:
I mere end 700 år har Dampierre-familien været en del af Champagne.
I 1300-tallet var Guy de Dampierre Guvernør i Champagne.
Lige fra dengang Champagnen blev ”opdaget”, har familien været med i og omkring Champagne.
Den nuværende Comtes de Dampierre's oldefar giftede sig med Marie
Boisseau, hvis familien var engageret i nogle af de store Champagne huse.
Fra 1880 engagerede han sig i handlen med Champagne, hvor han
stræbte efter ”bedste kvalitet”. Det er også det man gør i huset den dag i dag.
Både den nuværende Comtes de Dampierre (Audoin), hans far og farfar var uddannet i vinens verden, men det var først fra 1975, at familien kunne lægge navn til egen Champagne.
Husets første officielle årgang er 1980, men venner af huset har været heldige at smage vine som Audoin de Dampierre lavede inden og som kun var tiltænkt familien.
Den 1. årgang af Cuvée Prestige Champagnen er 1975 årgangen.
Audion de Dampierre følte, at det eksklusive, det spændende, historiene
samt myterne var ved at forsvinde fra Champagne. Der var, efter hans mening, alt for mange Champagnehuse, der satsede på kvantitet i stedet for kvalitet. Derfor brød han med tidens normer for Champagne produktion og begyndte at stræbe efter en super kvalitet.
Grund-ideen hos Audoin de Dampierre er, at Champagne ikke kun bliver gode i kælderen, men at Champagnerne også får deres "identitet" fra marken, i drue-udvælgelsen samt i håndteringen og sorteringen af druerne, alt sammen vigtige parametre for den færdige Champagne.
Huset ejer ikke nogle marker i Champagne, men køber druer fra Premiere og Grand Cru marker.
Som basis for de flotte champagner benytter man, hos Comtes de Dampierre, udelukkende Chardonnay-druer, som er klassificeret Grand Cru (Avize, Cramant og Mesnil-sur-Oger) og Pinot Noir-druer, som er klassificeret enten Grand Cru eller Premier Cru (Bouzy, Ambonnay og Cumières).
Champagnehuset Dampierre ligger i toppen af Champagnes mange producenter.
En måde Audoin de Dampierre også er gået nye veje, er ved at genoplive en ældgammel Champagne tradition, nemlig ”Ficelage”.
”Ficelage” betyder ”snor af hamp”, og er den metode, hvor på man lukkede Champagne flasker på i gamle dage.
Metoden blev udviklet efter et Royalt-dekret i 1735, der pålagde alle datidens champagne-producenter at korkpropperne skulle sikres med minimum 3 stykker snor.
De fleste Champagne-huse brugte metoden helt frem til starten af 1. Verdenskrig, hvorefter måden som vi kender idag, hvor der bruges ståltråd overtog.
Problemet eller udfordringen med ”ficelage” er, at det er en procedure der kun kan gøres manuelt. En trænet "ficeleur" kan lukke ca. 50 flasker i timen.
Da Audoin de Dampierre begyndte at lukke med ”Ficelage”, var der kun en enkelt person, der vidste den nøjagtige og mest holdbare måde at binde snorene på, men efter man startede med ficelage, er der 3 personer yderligere der har lært det.
Det er i øvrigt en ”uddannelse/træning”, der tager 3 til 4 år at mestre.
Det er også kun på Family Reserve Grand Cru Champagnen samt den sjældne Prestige Cuvée Grand Cru at Audion har valgt at gøre det.
Før: DKK 2.299,00
Nu: DKK 1.399,00
-
- 2012
- Champagne
- 2 x 75 cl.