Du har ingen varer.
Cristal 2008 Magnum (1,5 liter)
i gaveæske
Louis Roederer Champagne
Den mest efterspurte Cristal nogensinde og her i magnum... Der er meget få flasker af husets måske bedste årgang!!!
2008 Cristal er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay og 37% af vinene er vinificeret egetræsfade med ugentlig omrøring.
Den er uden malolaktisk fermentering.
Lagres minimum 4 år i kælderen og 6 måneder efter degorgering for at opnå optimal modning.
Dosagen er 9 g/l.
Champagnen har en gylden farve med små elegante bobler.
Bouqueten er speciel karakteristisk af Pinot Noir druer fra Verzenay og Verzy. Der er en duft af pærer og ferskner, kombineret med et frisk hint af syre.
Tørret frugt der efterfølges af ristet noter der kommer i kraft af lagringen i franske fade.
Smagen er tæt, rund og voluminøs i munden. Med det klassiske Louis Roederer præg af en undergrund af kalkholdig ler.
Noter af frugt som figner og med florale hints af roser der efterfølges af citrus, krydderier, frisk træ og mørk chokolade.
Det er en årgang der har en livlig og behagelig smag samtidig har den struktur og en fantastisk renhed.
2008 årgangen er en intens og livlig Champagne af allerhøjeste kvalitet med en frugt og kraft der kun findes i de bedste årgange.
Louis Roederer Huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse.
Dengang hed de Dubois Père & Fils.
Louis Roederer var egentlig vin-købmand, der arbejdede for at sælge Champagne rundt om i verden.
Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien.
Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket, så han kunne imponere gæster ved hoffet.
Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på, at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker.
På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.
Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu, at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe.
Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for.
Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne, da Camille Orly-Roederer overtog styringen.
Hun valgte at bruge alle de penge, hun tjente, på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.
Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse.
De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus.
I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon, der regerer.
Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle husets vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke, mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (op til 2 - 3000 liter pr. fad).
Denne fad-lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.
Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…
Cristal er toppen af toppen fra Roederer.
Det er en Champagne, der kun laves i de aller bedste vintage år, og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet.
Cristal bliver af mange Champagne ”tosser” betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet, og Cristal Rosé er nok den dyreste Rosé Champagne, men betegnes også af mange vinkyndige som den bedste af de bedste.
Som Richard Juhlin skriver i sin bog "4000 Champagnes":
”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.”
-
- 2008
- Champagne
- 150 cl.