Du har ingen varer.
Før: DKK 2.699,00
Nu: DKK 1.899,00
Cristal 2015 i gaveæske
Louis Roederer Champagne
Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay med en dosage på 7 g/l.
I Cristal 2015 finder man en perfekt kombination af bløde noter og koncentration i samspil med en perfekt balance og modenhed.
Her finder man intense og lækre aromaer med en masser af power og elegant balance.
Det er en delikat Champagne med perfekte kridtagtige noter der afspejler den undergrund hvor vinstokkene gror i, samt et samspil fra solens energi og varme der karakteriserer årgang 2015.
I Bouqueten finder man i starten antydninger af gul frugt, ristede mandler og hvede, der stammer fra Chardonnay druerne, kombineret med det saftige og fyldige frugt fra Pinot Noir.
Efterfølgende kommer indtrykket fra den energi energi der giver Champagnen struktur, en intensitet, der forvandles til et blidt kærtegn, en silkeagtig tekstur der er sammenvævet med fine smag af kandiseret citrusfrugter, krydderier og mineralitet.
Årgangens kridtagtige karakter kommer til udtryk i de intense bobler der nærmest efterlader et ”saltet” indtryk.
Finishen er understøttet af brugen af balanceret underliggende egetræ, saftige og saltholdige noter, som skaber den ultimative fornemmelse af delikatesse og koncentration.
Cristal 2015 er en Champagne med suveræn balance og intensitet, der afspejler dens kalkholdige natur snarere end den solrige karakter af sin årgang.
En perfekt Cristal der viser 2015-årgangens enorme lagrings potentiale.
25% af mosten har ligget på egetræsfade og der er ikke fortaget malolaktisk fermentering, for at bevare ungdommelig friskhed og den exceptionelle rene karakter samt så mange aromaer og nuancer som muligt. Det giver også Champagnen en mulig længere levetid.
Champagnen har ligget 7 år i kælderen og 6 til 12 måneder efter degorgering.
For første gang side årgang 2002 er Cristal 2015 lavet på druer fra alle 45 parceller der indgår i de marker der leverer druer til Cristal.
Det er udelukkende fra Louis Roederers egne marker i Verzenay, Verzy, Beaumont-sur-Vesle, Aÿ, Cramant, Avize og Le Mesnil-sur-Oger.
Vinstokkene på markerne er minimum 20 år og er alle godkendt økologiske og biodynamiske samt at alle har Grand Cru status.
De 40% Chardonnay druer kommer fra Avize (10 parceller), fra Cramant (11 parceller) og fra Le Mesnil-sur-Oger (9 parceller).
De 60% Pinot Noir kommer fra Aÿ (10 parceller) fra Verzenay (17 parceller) fra Verzy (12 parceller) og fra Beaumont-sur-Vesle (1 parcel).
Et lavt udbytte og en nøje sortering af druerne fra alle disse parceller, er med til at give den færdige Cristal harmoni, balance og masser af aroma.
Louis Roederer huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse.
Dengang hed de Dubois Père & Fils.
Louis Roederer var egentlig vin-købmand, der arbejdede for at sælge Champagne rundt om i verden.
Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien.
Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket, så han kunne imponere gæster ved hoffet.
Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på, at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker.
På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.
Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu, at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe.
Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for.
Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne, da Camille Orly-Roederer overtog styringen.
Hun valgte at bruge alle de penge, hun tjente, på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.
Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse.
De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus.
I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon, der regerer.
Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle husets vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke, mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (op til 2 - 3000 liter pr. fad).
Denne fad-lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.
Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…
Cristal er toppen af toppen fra Roederer.
Det er en Champagne, der kun laves i de aller bedste vintage år, og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet.
Cristal bliver af mange Champagne ”tosser” betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet, og Cristal Rosé er nok den dyreste Rosé Champagne, men betegnes også af mange vinkyndige som den bedste af de bedste.
Som Richard Juhlin skriver i sin bog "4000 Champagnes":
”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.”
Før: DKK 2.699,00
Nu: DKK 1.899,00
-
- 2015
- Champagne
- 75 cl.