Du har ingen varer.
J.L. Vergnon Confidence Vintage 2009 Grand Cru Brut Nature
100% Chardonnay
Druerne er udelukkende fra J.L. Vergnon ældste parcel i Le Mesnil ”Les Hautes Mottes”
Der er kun lavet 3982 flasker af denne årgang, og den er degoreret i februar 2016.
Champagnen er udelukkende fermenteret på små barriques, hvoraf 10% er nye og har derefter ligget på flaske i 6 år og ingen dosage.
Lidt om huset Jean-Louis Vergnon Huset:
J.L. Vergnon har nu været i familiens eje i fem generationer.
Inden da tilhørte markerne Regnault Frères, men da der ikke var nogle mandlige arvinger, var det deres datter Elizabeth der arvede huset.
Hun giftede sig med Vergnon, og de fik sønnen Jean-Louis. Han overtog huset fra sine forældre og ændrede navnet til Jean-Louis Vergnon.
I 1950'erne genplantede han store dele af ejendommens vinmarker og udvidede antallet af hektar i Mesnil sur Oger, Oger og købte yderligere marker i Avize.
Nogle af de bedste landsbyer i Côte de Blancs.
I mange år leverede Jean-Louis druer til andre producenter, men efter et par år begyndte han at lave sine egne Blanc de Blancs Champagner.
Størstedelen af druerne blev dog stadigt solgt.
I 1979 overtog Jean-Louis søn, Alain Vergnon, ejendommen, og det var ham der startede med at lave husets egne Champagner.
Den første officielle årgang fra J.L.Vergnon er 1985 og selvom, at Jean-Louis døde kun få år efter, er det stadig hans ideer og ønsker der laves imponerende Blanc de Blancs Champagner efter.
I dag er det så Didier og Brigitte Vergnon der er ved roret af familie-huset.
I 2002 ansatte man så Christophe Constant til at lave husets Champagner, hvilket har flyttet J.L. Vergnons Champagner op i toppen af Mesnil sur Oger husene.
Christophe er kendt for at lave Champagner der er rene, elegante og intense med en flot balance.
J.L. Vergnon råder selv over 5 hektar i Le Mesnil-sur-Oger og har yderligere marker i Avize, Oger, Vertus og Villeneuve. Stokkene har en gennemsnits alder på 40 år.
Alle Champagner hos J.L.Vergnon laves af druer fra egne marker.
Christophe er kendt for at kun høste fuldt modne druer. Det betyder, at han ikke behøver at tilsætte sukker for at få gæringen startet (chaptalisering).
Han undgår malolaktiske gæring, og efterfølgende behøver han ikke en særlig stor dosage eller slet ingen.
Han benytter for størstedelen af lagringen ståltanke, og efterfølgende ligger flaskerne i kælderen minimum 36 måneder inden frigivelse, nogen meget længere.
Hans arbejde med husets Champagner har blandet andet gjort, at den ansete Champagne ekspert Richard Juhlin skriver i sin bog ”en duft af Champagne”:
Citat: (…Opgraderet til 4 stjerner takket være den imponerende aktuelle portefølje).
-
- 2009
- Champagne
- 75 cl.