Du har ingen varer.
Før: DKK 599,00
Nu: DKK 499,00
Jacquesson Cuvée 744
Extra Brut (Base 2016)
Cuvée 744 er lavet på bagrund af 2016 årgangen og er lavet på 15% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier samt 70% Chardonnay.
Der er brugt 55% druer fra base årgangen 2016 og druerne kommer fra Aÿ, Dizy, Hautvillers, Avize og Oiry.
Dosagen er 0,75 g/l.
Lidt om huset:
Champagne huset Jacquesson er et af de ældste huse i Champagne. Grundlagt i 1798.
Deres storheds tid havde huset i starten og midten af 1800-tallet men efter Adolphe Jacquesson’s død gik det ned af bakke for huset.
I 1920 blev huset købt af Léon de Tassigny og han købte de marker, i Avize, Aÿ, Dizy og Hautvillers som huset også ejer i dag.
Kvaliteten fulgte dog ikke med på trods af ejerskabet af disse meget fine marker.
Det ændrede sig dog markant i 1974 hvor Jean Chiquit købte huset.
I dag er det så Jean’s sønner, Jean-Hervé og Laurent Chiquet der driver huset.
Laurent er vin mageren og Jean-Hervé er forretningsmanden.
I dag hører huset til blandt de allerbedste i Champagne. Både pga. deres vintage og enkelt mark Champagner men også for et meget højt niveau på deres standard Cuvée.
Man har satset stor på kvalitet og det er det der i dag bære tydelig frugt. Richard Juhlin rater dem 1 stjerne op (fra 4 til 5 stjerner) i sin bog ”En duft af Champagne – 8000 Champagner”.
Husets marker består af Grand Cru mark i Aÿ og Premier Cru marker i Dizy og Hautvillers (Grande Vallée de la Marne) samt i Grand Cru marker i Avize og Oiry (Côte de Blancs). Da huset selv levere 80% af deres druer, køber man 20% fra nabomarker i de områder hvor man selv har marker.
Markerne er vigtige for Jacquesson og derfor benyttes der traditionelle dyrkningsmetoder og det er vigtigt at de enkelte marker kommer til udtryk i den færdige Champagne.
For Laurent er det vigtigste at druerne er ordentlig modnet, hvilket nogle år godt kan være svært at opnå pga. Champagnes nordlige placering.
Presningen er også meget vigtig og bliver udført meget forsigtigt i en traditionel presse.
Huset bruger forholdsvis mange blå druer i deres Champagne hvilket er med til at gøre presnings processen endnu mere delikat og forsigtig for at undgå at få drueskallerne ned i mosten som så vil tage farve heraf og Champagnen vil få flere tanniner.
Hos Jacquesson bruger man kun 1. pres resten bliver solgt til andre huse. I nogle tilfælde har man også solgt 1. presset, hvis kvaliteten ikke har været god nok.
Alle druerne fra de forskellige marker bliver presset, fermenteret og lagret hver for sig. Alle disse tre processer foregår i træfade, store og små.
Fermentering tager 3 til 4 måneder hvor vinen ligger ”sur lie” med ugentlig omrøring men vinen bliver ikke filtreret og den klares naturligt.
Vinen ligger i forholdsvis lang tid på fade og bliver først flasket sent, for enkelt marks vinen så sent som i juli.
Cuvée 700-serien er Champagne hvor basen er forskellige årgange f.eks. 738 er 2010 årgangen og 737 var basen 2009. De er forskellige men genkendelige.
Cuvée 700 konceptet er unikt for Champagne og det ”modsatte” af non-vintage Champagne.
Man søger at lave det excellente frem for det homogene og ramme en ”house style”. Man ønsker at fremhæve årgangen og årgangens diversitet ved at tilsætter ”reserve vine”.
Cuvée 700 kom serien til at hedde fordi det er forbudt at lave Champagne med årgangsbetegnelse hvis Champagnen er et blend af flere årgange.
Men man ønskede at lave et system som kunderne kunne genkende.
Serien blev startet officielt fra basen af vintage 2000 og i husets kælder bog, der blev startet med Cuvée nr.1 tilbage i 1898, var vintage 2000 Cuvée nr. 728 derfor kom den første Champagne fra huset med 700 nummer til at hedde 728.
Druerne til Cuvée 700 serien kommer fra husets 3 Grand Crus marker samt de 2 Premier Crus marker.
Før: DKK 599,00
Nu: DKK 499,00
-
- NV (base 2016)
- Champagne
- 75 cl.