Du har ingen varer.
Jean Vesselle, Rosé de Saignée à Bouzy, Brut
Lavet på 100% Pinot Noir med en dosage på 8,5 g/l.
Den er lavet på Saignée metoden og efterfølgende ligger den Sur-Lie i mellem 2 og 3 år.
Husets unikke kvalitet i deres Rose de Saignée opnås ved at mosten har skind kontakt i mellem 24 og 48 timer, alt efter årgang.
Dette er med til at give husets Rosé en kraftig dyb farve med mere forfinet aromaer end hvis man havde brugt assemblage.
Overraskende delikat med en kombination af mortadella pølse og jordbær.
En Rosé Champagne der klart vinder i kombination med mad.
Prøv den for eksempel til Italiensk charcuteri eller en Spansk tapas.
Kan også bruges til varm røget laks eller vagtler i en kirsebærsauce.
Lidt om huset:
Vesselle familien har ejet marker i Bouzy siden 1885.
I dag er der 4 huse der bæger familie navnet Vesselles - Jean, Maurice, Alain og Georges.
Alle har base i Bouzy.
Champagne Jean Vesselle er beliggende inde i byen Bouzy, som især er kendt for fantastiske Pinot Noir druer.
Jean Vesselle var fra begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens deres Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter.
Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udraderet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet.
Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, og kunne i de fantastiske årgange 1928 og 1929 producere fremragende druer.
Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man stadig gør i dag.
Siden Jean Vesselles død i 1995 har datteren, Delphine Vesselle og hendes mand David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle.
Firmaets nuværende 15 ha. er beplantede med 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay.
Jean Vesselles årlige produktion ligger på ca. 100.000 flasker.
-
- NV
- Champagne
- 75 cl.
