Du har ingen varer.
Før: DKK 899,00
Nu: DKK 699,00
Larmandier-Bernier Rosé de Saignée
Premier Cru, NV, Extra-Brut
Man laver Rosé de Saignée på 90% Pinot Noir og 10% Pinot Gris (Fromenteau)
Man har valgt en lav dosage på bare 2 g/l. og som navnet antyder er denne Rosé lavet på Saignée metoden.
Både Pinot Noir og Pinot Gris (Fromenteau) druerne er alle høstet i Vertus. Her vokser de to Pinot- sorter på samme parcel og på over 35 år gamle vinstokke.
Efter Pinot Noir druerne er høstet finsorteres de og man fjerner stilke og kvas inden man lader mosten ligger med skallerne i 2 til 3 dage.
Man tager skaller fra mosten og den alkoholiske fermentering sker naturligt i tanke eller beton. Herefter sætter sker den malolaktiske fermentering naturligt og mosten ligger sur-lie i næsten 1 år.
I juli tappes vinen på flaske, tirage tilsættes og flaskerne ligger i kælderen i mindst 2 år inden degorgering.
Lidt historie:
Familierne Larmandier og Bernier kom til Champagne i 1765.
Larmandier familien ejede marker i Vertus og leverede i starten druer til andre Champagne producenter. Det var først fra 1840’erne man begyndte at lave Champagne i ejet navn.
Familien Bernier kommer fra Avize hvor man også ejede marker som leverede druer til andre producenter. Det ændrede sig da Elisabeth Bernier og Philippe Larmandier giftede sig i 1971.
Man begyndte nu at lave Champagner i det fælles navn Larmandier-Bernier.
De fik en søn, Pierre der voksede op i familiens hjem i Vertus og da hans far Philippe døde, begyndte han at hjælpe sin mor med driften og Champagne produktionen.
I 1988 blev han gift med Sophie og de overtog kontrollen med huset og begyndte en rejse mod at lave deres Champagner biodynamisk og med brug af egetræsfade til lagringen.
Den endelige skifte fra traditionel produktion til økologisk skete i 1992 og man har i over 20 år også været godkendt biodynamisk.
Husets råder over ca. 18 hektar, hvor de ældste er over 75 år. Gennemsnitsalderen er ca. 35 år.
Markerne ligger i Côte de Blancs med parceller i Grand Cru kommunerne, Cramant, Oger og Avize samt i Premier Cru Vertus.
Man har over 90% marker med Chardonnay og 10% med Pinot Noir og Pinot Gris (Fromenteau).
Hos Larmandier-Bernier bruger man udelukkende natur gæring og vinen ligger efterfølgende med bundfaldet i egetræsfade fra Østrig der variere i størrelser.
Alle druer fermenteres pr. parcel og man benytter en meget begrænset dosage. I visse tilfælde bruges der ingen dosage.
Pierre filtrere ikke sine Champagner, for at beholde så mange aroma nuancer maksimalt.
Larmandier-Bernier er i dag et eksempel på en producent der laver Champagne på et meget højt niveau.
Pierre og Sophies arbejder benhårdt med deres Champagner og de arbejder udelukkende med brug af biodynamiske metoder for at opnå de bedste mulige Champagner år efter år.
I 2017 begyndte Arthur Larmandier at arbejde sammen med sine forældre på husets Champagner og i 2021 startede hans lillebror Georges Larmandier også i familiehuset. Dermed er 7. generation på plads til den fortsatte videreførelse af Champagne Larmandier-Bernier.
Før: DKK 899,00
Nu: DKK 699,00
-
- NV
- Champagne
- 75 cl.