Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 389,00
Fødselsdags Champagne kup!
Louis Roederer Collection 246
Louis Roederer Collection 246 er lavet på 35% Pinot Noir, 11% Pinot Meunier og 54% Chardonnay.
55% af mosten er fra høsten 2021 (Basis årgangen).
24% er lagret på egetræsfade.
Den er lavet på 35% reserve vine lagret efter perpetual metode fra 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020.
Der ud over kommer 10% af reserve vinene fra egetræsfade fra årgangene 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017.
30% vinen har undergået malolaktisk fermentering.
Dosagen er 7 g/l.
Ideen bag Louis Roederer Collection har været mindst 10 år undervejs og er aftager for Louis Roederers Brut Premier.
Champagnen har fået navnet Collection 246 fordi årgang 2021 er den 246’ende høst siden 1776 hvor man høstede og for første gang lavede en blended Champagne hos Louis Roederer.
Collection er det man kalder en Multi-Vintage Champagne.
Her benytter man en del vin fra den nyeste årgang og tilsætter reserve vine fra andre årgange, men samtidig ”fortæller man” hvilke andre årgange der bruges i blendet.
Man kender allerede denne måde fra både Krug Grande Cuvée og fra Jacquesson som laver deres ”standard” Champagner ud fra næsten samme princip.
Hos Louis Roederer har man dog valgt at gå helt nye veje, så siden 2012 har husets kældermester Jean-Baptiste Lécaillon lagret Champagne på samme metode som man kender det fra Sherry med Solera-metoden.
Han kalder blend som man laver på den metode for ”Réserve Perpetuelle” og den tank man bruger til det er startet med vintage 2012 og den er så siden blevet toppet op med vin fra 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020
Champagnen har en skøn gylden gul farve, meget klassisk ”Champagne-farve”
Den har tætte, vedvarende og samtidig ekstreme fine bobler.
Den har en dyb, bred bouquet af modne frugter som ferskner og William pærer i flot kombination med citrus noter af citron og blodappelsin til sidst finder man fine røget noter fra fadlagringen.
Smagen er delikat, dog stadig med en kraftig og robust struktur. Igen er der nuancer af moden stenfrugt og en fløjlsblød fornemmelse der kærtegner ganen. Den har en kalkholdig friskhed med en elegant røget note i finalen.
Louis Roederer Huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse.
Dengang hed de Dubois Père & Fils.
Louis Roederer var egentlig vin-købmand der arbejdede for at sælger Champagne rundt om i verden.Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket så han kunne imponerer gæster ved hoffet.
Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker.
På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.
Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe.
Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for.
Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne da Camille Orly-Roederer overtog styringen.
Hun valgte at bruge alle de penge hun tjente på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.
Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse.
De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus.
I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon der regerer.
Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle huset vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (optil 2 - 3000 liter pr. fad).
Denne fad lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.
Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…
Cristal er toppen af toppen fra Roederer.
Det er en Champagne der kun laves i de aller bedste vintage år og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet.
Cristal bliver af mange Champagne ”tosser” betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet og Cristal Rosé er nok den dyreste Rosé Champagne men betegnes også af mange vinkyndige som den bedste af de bedste.
Som Richard Juhlin skriver i sin bog 4000 Champagnes:
”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne."
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 389,00
-
- MV (Base 2021)
- Champagne
- 75 cl.
