Du har ingen varer.
- 3 fl. pr. stk. DKK 1.399,00
Louis Roederer Rosé Vintage 2013 Magnum (1,5 liter)
Vintage 2013 er lavet 67% Pinot Noir og 33% Chardonnay.
Dosagen er 8 gram pr. liter.
Louis Roederer er et af de huse der laver deres Rosé Champagner med skind kontakt (saignée).
33% af druerne er vinificeret i egetræsfade og 22% af mosten er malolaktisk fermenteret.
Gennem en årrække har man hos Louis Roederer udviklet en ”infusion” teknik hvor en lille smule most fra Chardonnay druerne tilsættes de Pinot Noir druer der ligger med i mosten, for at give farve. Dette gør man for at Pinot Noir druernes frugt og modne karakter bevares samtidig med at man beholder deres exceptionel friskhed, samt opnå en endnu mere harmonisk Champagne.
Cuvée 2013 har flaskelagret i 4 år før degorgering og 6 måneder efter, for at opnå den ønsket modenhed inden frigivelse.
Dette er en elegant lys og klar Rosé Champagne med fine vedholdende bobler.
En kompleks bouquet der er domineret af en umiddelbar friskhed, nærmest mint-agtig, med liflige toner af vilde jordbær og ny plukket hindbær.
Når den har stået lidt i glasset, kommer der krydret og røget noter, som er karakteristisk for Pinot Noir druer høstet i Cumières samt en finale af tørret frugt, ristet mandler og kakaobønner.
Smagen er blød og behagelig dog stadig frisk.
En Champagne med velintegreret tannin, der stammer fra den korte skindkontakt fra Pinot Noir druerne.
Den har excellent fylde og med en lang og vedholdende smag og eftersmag.
2013 er karakteriseret ved en sen modnings cyklus.
En lang og evigt varende vinter blev afløst af et koldt og forsinket forår.
Man skulle helt hen til starten af juli før blomstringen startede, noget man ikke havde set i Champagne i mange år.
Til gengæld blev sommeren fantastisk med masser af solskin og rekord varme temperaturer og meget lave nedbørs mængder, ideel for modning af både Pinot Noir druerne og Chardonnay druerne.
Med lav temperatur under høsten så sent som i oktober resulterede i Champagner der blev både elegante og friske og for mange blev det en ”klassisk” årgang.
Louis Roederer Huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse.
Dengang hed de Dubois Père & Fils.
Louis Roederer var egentlig vin-købmand der arbejdede for at sælger Champagne rundt om i verden.
Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket så han kunne imponerer gæster ved hoffet.
Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker.
På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.
Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe.
Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for.
Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne da Camille Orly-Roederer overtog styringen.
Hun valgte at bruge alle de penge hun tjente på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.
Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse.
De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus.
I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon der regerer.
Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle huset vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (optil 2 - 3000 liter pr. fad).
Denne fad lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.
Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…
Cristal er toppen af toppen fra Roederer.
Det er en Champagne der kun laves i de aller bedste vintage år og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet.
Cristal bliver af mange Champagne ”tosser” betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet og Cristal Rosé er nok den dyreste Rosé Champagne men betegnes også af mange vinkyndige som den bedste af de bedste.
Som Richard Juhlin skriver i sin bog 4000 Champagnes:
”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.”
- Pris pr. stk. v/3 stk. DKK 1.399,00
- 2013
- Champagne
- 150 cl.