Du har ingen varer.
Før: DKK 7.999,00
Nu: DKK 5.999,00
Piper Heidsieck Millésimé 1971, Hors-Série
Denne unikke og helt specielle Champagne er lavet på 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay
Den har en dosage på 10 g/l.
I 2021 sendte huset 2021 flasker af denne unikke Champagne på markedet.
Druerne er høstet i september 1971 herefter er vinen blended af 50% Chardonnay druer fra 12 landsbyer i Côte de Blanc og 50% Pinot Noir druer fra primært Verzy i Montagne de Reims.
Champagnen er flasket fra d. 26. til 30. juli 1972.
De er blevet opbevaret i Piper Heidsiecks kældre indtil degorgering i februar 2021.
"Jeg har arvet det bedste fra 1971-årgangen og ønsker at genfortolke den med en frisk degorgering, for at kunne dele den med alle.
Dette er en fantastisk mulighed for at tilbyde en rejse gennem tiden". Citat: Émilien Boutillat, Piper-Heidsieck Kældermester.
På trods af at druesammensætning og blend er det samme for alle 2021 flasker så vil man kunne finde forskel i de enkelte flasker da Champagnen i løbet af de 50 års kælderlagring kan have udviklet sig forskelligt.
Hver enkel flaske kan prale af sin egen personlighed og vil tilbyde en unik og karakteristisk smagsoplevelse.
Blandt andet derfor har man valgt at nummerere hver enkelt flaske.
De unikke gaveæsker er håndudskåret af egetræ fældet fra bæredygtige skove i 1971 og har som Champagnen været gemt siden indtil de blev udskåret af dygtige snedkerer fra Rennes (Frankrig).
Hver enkel gaveæske er lige så unik, karakteristisk og med individuelle åre og farvetoner som Champagnen den skal beskytte.
Hver etiket er nummereret og trykt på specialdesignet, finkornet papir der også er produceret i Frankrig.
Piper-Heidsieck er det ældste af de 3 huse med navnet Heidsieck.
Alle 3 Heidsieck-huse stammer fra det samme firma Heidsieck & Co der som firma blev startet i 1785 af Florens-Louis Heidsieck.
I 1834 startede hans søn Christian, Piper-Heidsieck.
(Heidsieck & Monopole 1785, Piper-Heidsieck 1834 og Charles Heidsieck 1851).
1953 og 1955 er legendariske mesterværker og i tidligere årgange kan man også finde sublime Champagner.
Fra 1970 og frem til midten af ’90’erne blev Piper det svageste af de 3 Heidsieck huse.
Huset blev i familiens eje indtil 1989 hvor man solgte det til Rémy-Cointreau koncernen.
Noget af det første man gjorde var at ansætte Daniel Thibault som ”chef de cave”
Daniel Thibault døde i 2002 og indtil da lavede han Piper-Heidsieck og Charles Heidsieck, men han gjorde også meget ud af at lave de to huses vine forskellige.
Piper ejer 65 hektar vinmarker og køber druer fra mere end 70 forskellige landsbyer.
Tidligere var Piper-Heidsieck mest kendt for nogle lidt hårde og skarpe Champagner men efter overtagelsen har man lavet en mere ”venlige” og ”charmerende ” Champagner. I dag har man dog fundet tilbage til tidligere storhed.
Rémy-Cointreau solgte både Piper-, og Charles Heidsieck i 2011 til EPI (Société Européenne de Participations Industrielles) der er et Fransk konglomerat der har en del luksus produkter i deres portefølje.
I dag er det Régis Camus og Émilien Boutillat der styrer kælderen og de er berømmet for deres kompromiløse måde de ønsker at lave Champagne på.
Besøger man huset venter den helt store ”Hollywood-agtige-tour”, en stil der passer til deres vigtigste marked, nemlig det Amerikanske
Før: DKK 7.999,00
Nu: DKK 5.999,00
-
- 1971
- Champagne
- 75 cl.