Du har ingen varer.
Før: DKK 499,00
Nu: DKK 299,00
Charles Heidsieck, Brut Réserve, (Base 2019)
Denne flotte Brut Réserve har en kompleks og volumniøs duft, der leder tankerne hen på nybagt brioche og ristet kaffebønner.
En delikat og harmonisk duft, hvor der er noter af solmodne frugter som abrikos, mango og mirabeller samt pistachienødder og mandler.
Smagen er balanceret og fyldig, hvor tankerne ledes mod røde blommer, modne kirsebær og blødt brød.
Brugen af 50% reserve vin giver en sjælden dybde og modenhed.
Charles Heidsieck, Brut Réserve er lavet på 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 20% Pinot Meunier.
Druerne bliver fermenteret Cru for Cru og Champagnen indeholder druer fra 60 forskellige parceller fra Côte de Blanc, Montagne de Reims og Vallée de la Marne.
5 til 10% af Champagnen er vinificeret i gamle hvid Bourgogne fade.
Med 50% reserve vin (hvilket er den maximale procent andel) og flere af disse reserve vine, der er over 10 år, er med til at give Champagnen sin kompleksitet og volumen.
Charles Heidsieck Brut Réserve er en af de få non vintage Champagner, hvor både lagrings start og degorgerings tidspunkt er oplyst.
Basen i denne denne er årgang 2019, den er lagt i kælderen i 2020 og degorgeret i 2023.
Lidt om Charles Heidsieck:
Grundlæggeren af Champagne huset Charles Heidsieck, Charles-Camille Heidsieck, blev født i 1822.
Hans onkel havde 37 år inden etablerede Heidsieck & Co (fra 1785), der stod bag Heidsieck & Co Monopole og Piper-Heidsieck (fra 1834).
I 1851, i en alder af bare 29 år startede Charles sit eget Champagne-hus.
Han ville skabe en Champagne som havde det udtryk som han ønskede, nemlig at Champagnen udtrykte, at vinmarken og vinstokkene var i landmandens hænder og under dennes ekspertise.
Charles valgte derfor at lade vinmarkerne blive i landmændenes hænder og under deres dygtighed og ikke mindst deres evner; til at få det bedste ud af territoriet.
Som den pragmatiker han var, koncentrerede han sig om at producere, forædle og ikke mindst lagre sine vine.
Han købte derfor 47 kalk-kældre, der kunne dateres tilbage til 1100-tallet.
Denne labyrint af kældre og underjordiske huler gav Charles Heidsieck mulighed for perfekt opbevaring og modning af sine Champagner.
Charles Heidsieck var sikker på sine visioner og det skabte noget røre i Champagne, da han opkaldte sin første Champagne efter hans fornavn, hvilket var fuldstændigt uhørt på det tidspunkt.
Succes’en i Frankrig var ikke nok for kosmopolitten Charles, han ville have, at hele verden skulle nyde hans Champagne.
I 1852 tog han derfor til USA, der på det tidspunkt var et Champagne uland… Han tog der over med ideen: Hvis der skal være Champagne i USA skal det være Charles Heidsieck og ingen anden!!
Med karisma, popularitet og med pressen i hælene tog han USA med storm.
Ikke mindst New York’s high society og forretningsliv blev forført af Charles Heidsieck og hans Champagne.
Han fik derudover fodfæste i det ellers ”vilde” Louisiana og det øvrige sydlige USA. Han fik snart øgenavnet ”Champagne Charlie”.
Efter hjemkomsten fra USA kiggede Charles efter markederne i Belgien og England.
Charles Heidsieck’s champagner vandt ved flere lejligheder høje ratings, ikke mindst ved verdensudstillingerne i slutningen af 1800-tallet.
Snart var succesen hjemme og Charles Heidsieck Champagne var nu fast ved de fleste af Europas kongehuse.
Med den store succes koncentrerede Charles sig nu om at holde sin kvalitet samtidig med at producere nok til sine kunder.
Det er Charles’ filosofi som den dag i dag stadig hersker og ”bestemmer” hos Charles Heidsieck.
”At lave en Champagne der opnår det ekseptionelle og ikke det konvetionelle.”
De forskellige Champagner, der laves hos Charles Heidsieck bliver alle lavet efter Charles’ filosofi, og hver Champagne har sin egen ”personlighed” samt samstemmende smag og karakter.
Friskhed og elegance fra Chardonnay - Struktur og smag fra Pinot Noir - samt ”hjælp” med frugten fra Pinot Meunier.
Huset var i familiens eje indtil starten af 1970’erne, hvor de solgte det til Remy-Cointreau, hvor det var Daniel Thibault der overtog ansvaret og gik fra ikke at eje nogle marker til i dag at eje ca. 30 hektar marker i alle de bedste landsbyer.
Daniel Thibaut var en stjerne kældermester der nød den største respekt i Champagne, hvor han flere gange var blevet kåret som den bedste inden for sin metier.
Efter at Daniel Thibault døde i 2002, har man gjort alt for at følge hans ideer og fortsætte den udvikling, han havde startet.
I dag er det Cyril Brun, der er kældermester hos Charles Heidsieck, og med hans og Daniel Thibaults ihærdige arbejde er Charles Heidsieck et af de huse der har "flyttet sig" mest indenfor de sidste 10-15 år.
Før: DKK 499,00
Nu: DKK 299,00
- NV (base 2019)
- Champagne
- 75 cl.