Du har ingen varer.
Før: DKK 349,00
Nu: DKK 249,00
Chateau Romassan Rosé 2022
Domaines Ott, Bandol, Provence
Vinen er lavet på 54% Mourvedre, 22% Cinsault, 22% Grenache og 2% Syrah
Denne druesammensætning giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin.
Den er blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner.
Herefter udvikler der sig en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær.
Det er en klassisk Bandol Rosé og ikke mindst for Domaines Ott's Rosé'er.
Den har en flot, længer varende harmonisk eftersmag.
Dens sprødhed og flotte rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ, eksotiske retter med skaldyr eller kalv.
Den bør ikke serveres for kold - 9-11 grader er den ideelle temperatur.
Chateau Romassan ligger midt i det Sydfranske vindistrikt Bandol.
Man råder over 70 ha. vinmarker beplantet med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah.
Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer som kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver meget gunstige forhold til vindyrkning.
Ott navnet er først og fremmest navnet på familien som grundlagde et af de mest prestigefyldte vinhuse i Provence - Domaines Ott.
Når Domaines her skrives med s i slutningen skyldes det at, Domaines Ott består af tre forskellige, selvstændige ejendomme:
Chateau Romassan i Bandol samt Chateau de Selle og Clos Mireille i Côtes de Provence.
Tilbage i 1896 indledte den unge agronom-uddannede Marcel Ott fra Alsace en rundrejse til Frankrigs vinområder, hvor han dygtiggjorde sig indenfor vinproduktion. Rejsen endte slutteligt i Provence, og i 1912 fandt han en ejendom, Chateau de Selle, som virkelig inspirerede ham.
Han erhvervede sig Chateau de Selle og i 1930 købte han Clos Mireille og endelig i 1956 blev Chateau Romassan i Bandol lagt til familiens portefølje af fornemme ejendomme.
Marcel havde fra starten en ambition om at skabe de ypperste Provence-vine af ædle druesorter, og han var på mange måder en sand foregangsmand i området, hvilket bl.a. også betød, at udelukkende organisk gødning skulle anvendes på vinmarkerne, og at vinene skulle gæres med druernes egne naturlige gærceller.
I 2004 overtog Champagne huset Louis Roederer hovedparten af Domaines Ott - dels for at sikre vinhuset en langsigtet fremtid, dels for at fastholde positionen som den mest prestigiøse producent i Provence.
Ott-familien er dog fortsat i front i forhold til den daglige ledelse, aktuelt repræsenteret ved Jean-François Ott, som er 4. generation i Domaines Ott.
Før: DKK 349,00
Nu: DKK 249,00
-
- 2022
- Bandol
- 75 cl.