Du har ingen varer.
Cremant de Bourgogne PURE Blanc de Blancs, Magnum (1,5 liter) Extra-Brut, NV, Albert Bichot, Bourgogne, Frankrig
Varenr.: 03359- 3 fl. pr. stk. DKK 599,00
PURE Cremant de Bourgogne Blanc de Blancs Magnum (1,5 liter)
Extra-Brut, NV, Albert Bichot
Denne Crémant er lavet på 100% Chardonnay der udelukkende kommer fra marker i Côte-d’Or.
Man har valgt at lave den som man laver Champagne, det vil sige at man 2. gærer vinen i flasken.
Man bruger 20-25% reserve vin lagret i magnum flasker og base vinen lagres 9-10 måneder på rustfriståltanke og 30% på egetræsfade.
Efter blending lagres vinen på flaske i 4 til 16 måneder.
Efter degorgering lagres Crémanten yderligere mindst 3 måneder.
Dosagen er 5-6 g/l.
Man får en Crémant med meget fine og behagelige bobler.
Diskrete nuancer af hvide blomster og en dejlig mineralitet. Den føles livlig og balanceret og samtidig frisk og delikat.
Det er en elegant og meget flot Crémant - måske den bedste på markedet?
Velegnet som aperitif og velkomst drink. Kan sagtens parres med klassiske fiskeretter med både rød og hvid fisk samt skaldyr.
Servér den afkølet ved 8-10 grader.
Dette er ikke en ”gemme” Crémant så den bør drikkes inden for 3 år efter køb.
Maison Albert Bichot blev etableret i 1831.
De første spor af familie navnet Bichot stammer tilbage fra 1214.
I 1350 kom de til Bourgogne og slog sig ned Sydvest for Dijon i byen Chateauneuf-en-Auxois.
Husets våbenskjold som stammer fra den tid forestiller en då (på fransk Biche) og har set sådan ud siden.
I 1831 startede Bernard Bichot officielt firmaet Maison Bichot i byen Monthélie.
I starten var det udelukkende som vinhandler. Bernards søn Hippolyte fulgte i faderens fodspor og udvidet virksomheden med opkøb af vinmarker, de første i Volnay.
Hippolytes søn Albert Bichot (den første Albert) udvidet opkøb af marker og produktion af egne vine i slutningen af 1800-tallet og han flyttede huset til Beaune i 1912.
Den næste Albert blev født i 1900 og han blev en pioner inden for international handel og med succes tog han både til USA, Asien og Australien og skabte her en solid base for Maison Albert Bichots vine.
Albert fik 4 sønner (Albert, Bernard, Bénigne og Jean-Marc) der alle blev en del af familie firmaet.
Fra den midterste del af 1900-tallet ekspanderede og udviklede de 4 sønner firmaet.
Man byggede blandt andet en hel ny lagringskælder og et nyt tappehus med moderne faciliteter.
I starten af 1990’erne kom Albéric Bichot ind i firmaet og overtog i 1996 kontrollen og ledelsen af firmaet.
Med fuld respekt for familiens traditioner har Albéric siden sin tiltrædelse ændret radikalt på produktionen af husets vine.
Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin der hvor druerne stammer fra - hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder.
Han har valgt at de enkelte huse der er under Maison Albert Bichot, laver, producerer og lagrer deres ”egne” vine.
Før 1996 havde man samlet hele produktionen af husets vine i et samlet produktions anlæg i Beaune.
Men Albérics filosofi er at det er ude hvor druerne blev dyrket at man har de bedste forudsætninger for at lave vinene.
Der ud over arbejder man også med at gøre alle husets marker/vine økologiske og organiske.
Man arbejder med nye markeder samt øge kendskabet til husets fantastiske vine.
Albérics målrettet arbejdet med kvalitet fremfor kvantitet har de sidste 8-10 år sat Maison Albert Bichot på ”landkortet” over store Bourgogne producenter.
Maison Albert Bichot ejer 6 ejendomme (huse) fra nord til syd i Bourgogne og laver i dag ca. 150 forskellige vine fra Monopole Grand Cru til AOC Bourgogne.
- Pris pr. stk. v/3 stk. DKK 599,00
- NV
- Bourgogne
- 150 cl.