Du har ingen varer.
DKK 349,00
ELG No. 2 Premium Danish Gin (Old Tom) Mørk 46,3% 50 cl.
Elg Gin No. 2 er inspireret af Tom Chamberlain, der har lagt navn til gin typen OLD TOM. Tom Chamberlain var master distiller og medejer af Hogdes Distillery, der producerede gin i begyndelsen af 1800 tallet. Tom Chamberalin havde til dette formål et laboratorium, hvor han opbevarede de nødvendige ingredienser, der gjorde det muligt, altid at frembringe de fineste gin, aromatiseret på en særlig ejendommelig måde.
Når en almindelig kunde kom for at købe gin, blev han tilbudt at smage destilleriets sædvanlige gin, men når en særlig betydningsfuld kunde ankom, blev han inviteret ind gamle Toms allerhelligste, og fik tilbudt et glas "hans særlige".
Rygtet om dette spredte sig, og når kunde blev spurgt, hvad han ville have, blev svaret hurtigt: "Et glas Tom".
Firmaet besluttede derfor at fremstille en speciel god kvalitet af gin, der fik navnet: OLD TOM
Elg No. 2 er som Elg No. 1 baseret på enebær, koriander og gulerod, men tillige er der anvendt et udtræk af enebær, der giver ginnen dens unikke mørke farve.
Dette udtræk er udviklet i laboratoriet, hvor forskellige styrker sprit er afprøvet, forskellige blandingsforhold mellem sprit og enebær er afprøvet og hvor længe enebærerne skal trække er optimeret.
Det blev til, at der skal bruges 25 kg enebær pr. batch, der lægges i blød i 50% stærk sprit. Ganske langsomt bliver spritten mere og mere mørk af de næsten sorte enebær. Samtidig falder alkoholprocenten, da spritten også trækker vand ud af enebærerne.
Efter 4 uger sigtes enebærerne fra og det mørke udtræk filtreres flere gange.
Resultatet er et udtræk på 29 % alkohol vol., der indeholder en bred vifte af smag og aromastoffer, der ikke opnås ved destillation.
Dette udtræk tilsættes efterfølgende den destillerede gin.
Slutresultatet er en mørk gin med en kraftig enebærsmag samt en svag sødme.
Elg. No. 2 er en gin der kan nydes rent, men passer også fortrinligt sammen med Ginger Beer i samme blandingsforhold som en Gin og Tonic.
Alkoholprocenten er lidt lavere end Elg No. 1 nemlig 46,3 % alkohol vol.
Der er ikke tilsat kunstige farvestoffer eller sukker, kun den rene natur.
Jo mere, jo bedre?
Citronskal, anis, lakrids, kvanrod, mandler, kanel, peber, vintersar, safran, koriander, agurk, iris, lavendel, brombær, grankogle, slåen og muskatnød.
Dette er ikke opskriften på en trylledrik eller en krydderkage.
Nej, det er nogle af de utallige ingredienser, kreative ginproducenter bruger ved fremstilling af denne enestående spiritus.
Gin skiller sig klart ud fra klassikere som Cognac, Rom, Calvados og Whisky, hvor spiritussen er smagssat ud fra én råvare, det være sig sukkerrør, æble eller drue.
Gin er ofte et produkt af tyve eller flere forskellige urter og krydderier, og det er lidt af kunst at blande så forskelligartede sager og alligevel opnå et harmonisk og autentisk produkt.
De senere års boom i nye Gintyper har affødt en trend, hvor Gins sammensætning næsten ikke kunne blive indviklet nok, men dette ”blandingsmisbrug” har nu affødt en modreaktion:
Master Destiller Henrik Elsner er gået mod strømmen og er barslet med en Gin, der i al sin krystalklare enkelthed består af tre ingredienser.
Al magt til enebærret...
Gin er defineret som en spiritus, som overvejende smager af enebær, selv om det er tilladt at blande stort set alle mulige krydderier og urter i.
Men jo flere botaniske aromaer, der indgår i det færdige blend, jo mindre er enebærpræget i fokus. Ønsker man en autentisk Gin-oplevelse, skal enebærret have plads til at stå klart og frit og tale sit eget karakteristiske sprog uden forstyrrende elementer.
Enebær er et ældgammelt nåletræ, der har haft sin rod i Danmark i titusinder af år og kan føres tilbage til istiderne.
Alligevel har dansk Gin-produktion hidtil været beskeden, og Gins oprindelse skal snarere søges i England eller i Holland i form af Genever.
Enebær kan dog med fuld ret opfattes som en autentisk del af den danske flora, og den vigtigste ingrediens i denne gin er netop Enebær.
Dette valg kan da også smages i Master Destiller Henrik Elsners Gin.
Enebærrets karakteristiske nåletræspræg går rent igennem i både duft og smag, da Ginnen uden tvivl har den største andel af enebærs æteriske olier blandt de forskellige Gin-typer.
Koncentrationen er så høj i det færdige produkt, at man kan fornemme en svag opaliserende effekt fra olierne, hvis der tilsættes vand, is eller tonic til Ginnen.
Gulerod på toppen?
Der indgår kun to andre ingredienser i den færdige Gin - dels det eksotiske og klassiske korianderfrø og så en absolut nyskabelse: nemlig gulerod.
Den aromatisk komplekse og parfumerede korianderplante indgår i de fleste Gin-mærker, mens gulerod hidtil ikke er blevet forbundet med spiritus.
Ser man nærmere på gulerodens indholdsstoffer, viser det sig, at den er rig på den velduftende stofgruppe, der hedder terpener.
Terpener forekommer i utallige varianter i naturen, hvor i mange planters æteriske olier - blandt andet i humle, salvie og i nåletræers harpiks.
I Gin giver gulerodens stoffer mundfylde, runder enebærrets pikante bitterhed af med en diskret sødme, giver en rigere duft og styrker præget af grannåle.
De få ingredienser giver mulighed for at fremstille en Gin med uhørt præcision, da de tre råvarer ekstraheres og destilleres hver for sig.
Det sker på et avanceret kolonne-destillations apparat, så man som noget helt unikt i Gin-verdenen kun får den bedste del af destillatet med fra alle ingredienser.
Det giver ikke blot en enestående renhed og elegance, men det færdige produkt kan sammenstikkes, så der opnås den samme smag og duft hver gang uafhængig af udsving i de benyttede råvarer.
Slutresultatet er en krystalklar og autentisk enebærsmag, der underbygges af, at Gin har en alkoholstyrke på 47 procent, hvad der giver bemærkelsesværdig intensitet i både duft og smag.
Denne intensitet gives videre, når ginnen bruges til cocktails, og man må ikke snyde sig selv for at prøve denne nye version af Gin og Tonic, hvor enebærsmagen for alvor for lov at folde sig ud.
Elg Gin No. 2 er inspireret af Tom Chamberlain, der har lagt navn til gin typen OLD TOM. Tom Chamberlain var master distiller og medejer af Hogdes Distillery, der producerede gin i begyndelsen af 1800 tallet. Tom Chamberalin havde til dette formål et laboratorium, hvor han opbevarede de nødvendige ingredienser, der gjorde det muligt, altid at frembringe de fineste gin, aromatiseret på en særlig ejendommelig måde.
Når en almindelig kunde kom for at købe gin, blev han tilbudt at smage destilleriets sædvanlige gin, men når en særlig betydningsfuld kunde ankom, blev han inviteret ind gamle Toms allerhelligste, og fik tilbudt et glas "hans særlige".
Rygtet om dette spredte sig, og når kunde blev spurgt, hvad han ville have, blev svaret hurtigt: "Et glas Tom".
Firmaet besluttede derfor at fremstille en speciel god kvalitet af gin, der fik navnet: OLD TOM
Elg No. 2 er som Elg No. 1 baseret på enebær, koriander og gulerod, men tillige er der anvendt et udtræk af enebær, der giver ginnen dens unikke mørke farve.
Dette udtræk er udviklet i laboratoriet, hvor forskellige styrker sprit er afprøvet, forskellige blandingsforhold mellem sprit og enebær er afprøvet og hvor længe enebærerne skal trække er optimeret.
Det blev til, at der skal bruges 25 kg enebær pr. batch, der lægges i blød i 50% stærk sprit. Ganske langsomt bliver spritten mere og mere mørk af de næsten sorte enebær. Samtidig falder alkoholprocenten, da spritten også trækker vand ud af enebærerne.
Efter 4 uger sigtes enebærerne fra og det mørke udtræk filtreres flere gange.
Resultatet er et udtræk på 29 % alkohol vol., der indeholder en bred vifte af smag og aromastoffer, der ikke opnås ved destillation.
Dette udtræk tilsættes efterfølgende den destillerede gin.
Slutresultatet er en mørk gin med en kraftig enebærsmag samt en svag sødme.
Elg. No. 2 er en gin der kan nydes rent, men passer også fortrinligt sammen med Ginger Beer i samme blandingsforhold som en Gin og Tonic.
Alkoholprocenten er lidt lavere end Elg No. 1 nemlig 46,3 % alkohol vol.
Der er ikke tilsat kunstige farvestoffer eller sukker, kun den rene natur.
Jo mere, jo bedre?
Citronskal, anis, lakrids, kvanrod, mandler, kanel, peber, vintersar, safran, koriander, agurk, iris, lavendel, brombær, grankogle, slåen og muskatnød.
Dette er ikke opskriften på en trylledrik eller en krydderkage.
Nej, det er nogle af de utallige ingredienser, kreative ginproducenter bruger ved fremstilling af denne enestående spiritus.
Gin skiller sig klart ud fra klassikere som Cognac, Rom, Calvados og Whisky, hvor spiritussen er smagssat ud fra én råvare, det være sig sukkerrør, æble eller drue.
Gin er ofte et produkt af tyve eller flere forskellige urter og krydderier, og det er lidt af kunst at blande så forskelligartede sager og alligevel opnå et harmonisk og autentisk produkt.
De senere års boom i nye Gintyper har affødt en trend, hvor Gins sammensætning næsten ikke kunne blive indviklet nok, men dette ”blandingsmisbrug” har nu affødt en modreaktion:
Master Destiller Henrik Elsner er gået mod strømmen og er barslet med en Gin, der i al sin krystalklare enkelthed består af tre ingredienser.
Al magt til enebærret...
Gin er defineret som en spiritus, som overvejende smager af enebær, selv om det er tilladt at blande stort set alle mulige krydderier og urter i.
Men jo flere botaniske aromaer, der indgår i det færdige blend, jo mindre er enebærpræget i fokus. Ønsker man en autentisk Gin-oplevelse, skal enebærret have plads til at stå klart og frit og tale sit eget karakteristiske sprog uden forstyrrende elementer.
Enebær er et ældgammelt nåletræ, der har haft sin rod i Danmark i titusinder af år og kan føres tilbage til istiderne.
Alligevel har dansk Gin-produktion hidtil været beskeden, og Gins oprindelse skal snarere søges i England eller i Holland i form af Genever.
Enebær kan dog med fuld ret opfattes som en autentisk del af den danske flora, og den vigtigste ingrediens i denne gin er netop Enebær.
Dette valg kan da også smages i Master Destiller Henrik Elsners Gin.
Enebærrets karakteristiske nåletræspræg går rent igennem i både duft og smag, da Ginnen uden tvivl har den største andel af enebærs æteriske olier blandt de forskellige Gin-typer.
Koncentrationen er så høj i det færdige produkt, at man kan fornemme en svag opaliserende effekt fra olierne, hvis der tilsættes vand, is eller tonic til Ginnen.
Gulerod på toppen?
Der indgår kun to andre ingredienser i den færdige Gin - dels det eksotiske og klassiske korianderfrø og så en absolut nyskabelse: nemlig gulerod.
Den aromatisk komplekse og parfumerede korianderplante indgår i de fleste Gin-mærker, mens gulerod hidtil ikke er blevet forbundet med spiritus.
Ser man nærmere på gulerodens indholdsstoffer, viser det sig, at den er rig på den velduftende stofgruppe, der hedder terpener.
Terpener forekommer i utallige varianter i naturen, hvor i mange planters æteriske olier - blandt andet i humle, salvie og i nåletræers harpiks.
I Gin giver gulerodens stoffer mundfylde, runder enebærrets pikante bitterhed af med en diskret sødme, giver en rigere duft og styrker præget af grannåle.
De få ingredienser giver mulighed for at fremstille en Gin med uhørt præcision, da de tre råvarer ekstraheres og destilleres hver for sig.
Det sker på et avanceret kolonne-destillations apparat, så man som noget helt unikt i Gin-verdenen kun får den bedste del af destillatet med fra alle ingredienser.
Det giver ikke blot en enestående renhed og elegance, men det færdige produkt kan sammenstikkes, så der opnås den samme smag og duft hver gang uafhængig af udsving i de benyttede råvarer.
Slutresultatet er en krystalklar og autentisk enebærsmag, der underbygges af, at Gin har en alkoholstyrke på 47 procent, hvad der giver bemærkelsesværdig intensitet i både duft og smag.
Denne intensitet gives videre, når ginnen bruges til cocktails, og man må ikke snyde sig selv for at prøve denne nye version af Gin og Tonic, hvor enebærsmagen for alvor for lov at folde sig ud.
Læs mere
Læs mindre
DKK 349,00
-
- NV
- Esrum Sø
- 50 cl.