Du har ingen varer.
DKK 399,00
Fanø Skibsrom "Havfruen"
70 cl. 41,5%
Jamaicansk Rom med et Dansk twist, bestående af Havtorn og Lynghonning fra Fanø.
"Havfruen" - Sød og aromatisk!
Den første Fanø Skibsrom, der blev sat i produktion.
Med sin bløde smag af Madagasgar vanilje og med noter af havtorn og lynghonning er Havfruen en god introduktion til "nye" romentusiaster.
Inspirationen til Fanø skibsrom stammer fra et af de markante sejlskibe, der i en periode var en del af Fanøs store sejlskibsflåde.
Fuldriggeren Doris Brodersen blev bygget i Flensborg i 1875 og opkaldt efter rederens hustru.
Det blev indregistreret på St. Thomas, Dansk Vestindien, og var således under Dansk flag fra 1875, og sejlede i mange år rom og sukker fra St.Croix, St.Thomas og St.Jan til Flensborg.
Her blev rommen fortyndet (verschnitt), krydret og lagret i de mange romhuse og solgt som den berømte Flensborg Rom, hvor hvert romhus havde deres specielle blanding.
Doris Brodersen blev solgt til Fanø i 1890, omrigget til Bark i 1892 og indgik i Fanø's sejlskibsflåde indtil 1908, hvor den blev solgt til Italien. Skibet blev kondemneret på Bermuda i 1913.
I 1700 tallet mente man, at rom havde en helbredende virkning på tropiske sygdomme og andre skavanker, søfolk blev udsat for, og var derfor en vigtig del af sejlskibenes proviant gennem århundrede.
Fanøs sejlskibsperiode er historie og rommen bliver nu transporteret i moderne skibe fra Caribien til Fanø.
Hvad angår Doris Brodersen må man nøjes med at se på en model i Nordby Kirke, hvor den indgår som en del af kirkeskibene.
Inspireret af Fanøs sejlskibshistorie og med en kærlighed til rommens smag og historie satte Lars J. Schou sig for at skabe en kvalitetsrom. En rom med smagen af varme lande og Vesterhavets brusen.
Den første flaske Fanø skibsrom, som vi kender den i dag, så dagens lys den 1. april 2015 - 140 år efter "romskibet" Doris Brodersen blev bygget i Flensborg.
70 cl. 41,5%
Jamaicansk Rom med et Dansk twist, bestående af Havtorn og Lynghonning fra Fanø.
"Havfruen" - Sød og aromatisk!
Den første Fanø Skibsrom, der blev sat i produktion.
Med sin bløde smag af Madagasgar vanilje og med noter af havtorn og lynghonning er Havfruen en god introduktion til "nye" romentusiaster.
Inspirationen til Fanø skibsrom stammer fra et af de markante sejlskibe, der i en periode var en del af Fanøs store sejlskibsflåde.
Fuldriggeren Doris Brodersen blev bygget i Flensborg i 1875 og opkaldt efter rederens hustru.
Det blev indregistreret på St. Thomas, Dansk Vestindien, og var således under Dansk flag fra 1875, og sejlede i mange år rom og sukker fra St.Croix, St.Thomas og St.Jan til Flensborg.
Her blev rommen fortyndet (verschnitt), krydret og lagret i de mange romhuse og solgt som den berømte Flensborg Rom, hvor hvert romhus havde deres specielle blanding.
Doris Brodersen blev solgt til Fanø i 1890, omrigget til Bark i 1892 og indgik i Fanø's sejlskibsflåde indtil 1908, hvor den blev solgt til Italien. Skibet blev kondemneret på Bermuda i 1913.
I 1700 tallet mente man, at rom havde en helbredende virkning på tropiske sygdomme og andre skavanker, søfolk blev udsat for, og var derfor en vigtig del af sejlskibenes proviant gennem århundrede.
Fanøs sejlskibsperiode er historie og rommen bliver nu transporteret i moderne skibe fra Caribien til Fanø.
Hvad angår Doris Brodersen må man nøjes med at se på en model i Nordby Kirke, hvor den indgår som en del af kirkeskibene.
Inspireret af Fanøs sejlskibshistorie og med en kærlighed til rommens smag og historie satte Lars J. Schou sig for at skabe en kvalitetsrom. En rom med smagen af varme lande og Vesterhavets brusen.
Den første flaske Fanø skibsrom, som vi kender den i dag, så dagens lys den 1. april 2015 - 140 år efter "romskibet" Doris Brodersen blev bygget i Flensborg.
Læs mere
Læs mindre
DKK 399,00
- 70 cl.