Du har ingen varer.
irresistible! Rosé 2023, Domaine de La Croix, Cru Classé, AOC Côtes de Provence, Frankrig
Varenr.: 02655- 6 fl. pr. stk. DKK 139,00
irresistible! Rosé 2023
Domaine de La Croix
Cru Classé, AOC Côtes de Provence
Vinen er lavet på 40% Grenache, 40% Cinsault, 5% Rolle, 5% Tibouren, 5% Syrah og 5% Mourvèdre.
Den er lavet på druer hvor drueklaserne afstilkes før presning, gær tilsættes druemosten og derefter gæres vinen ved lav temperatur i de temperaturstyrede dobbeltvægs rustfrie ståltanke.
Det er en vin der har en flot bleg lyserød farve.
Den har en udtryksfuld duft med noter af fersken og røde frugter.
Smagen er smukt afbalanceret i munden og kombinerer friskhed med elegante citrusnoter.
Den passer perfekt som aperitif, til skaldyr i den lettere ende eller til en frisk salat eller til en "hyggestund" på terrassen.
Domaine de La Croix, er beliggende i La Croix Valmer i det sydlige Frankrig og det nyder godt af en enestående placering og et exceptionelt mikroklima i hjertet af den populære Saint-Tropez halvø.
Husets officielle start kan dateres til 1882. I 2001 blev domainet købt af Bolloré Group og de har med intenst og omhyggeligt arbejde placeret Domaine de La Croix til toppen af Côtes de Provence's vinhuse. Domainet’s terroir producerer fine og elegante vine, der er perfekte ambassadører for Cru Classé de Provence.
Cru Classe de Provence er en benævelse der ellers kendes fra Bordeaux, men i 1955 fik man lov at anvende den i Provence.
Oprindeligt fik 23 ejendomme tildelt benævelsen og Domaine de La Croix var et af dem.
I dag er der 18 ejendomme der har tilladelse til at skrive Cru Classé på etiketten.
Domaine de La Croix er den største vingård i Côtes de Provence Cru Classé med vinmarker spredt over 108 hektar jord med Côtes de Provence AOC og delt i 3 meget forskellige terroirer der udgør ejendommens vinmarker: Tabarin, Saunier og topvinmarken Bastide Blanche.
Druerne får den rigtige mængde sollys og havluft til at trives optimalt.
Jordbunden er forskellige blandinger af sand og ler, eller ler og skifer, og vinstokkene bliver tvunget til at sende deres rødder i dybden, for at skaffe vand og mineraler.
Det er alt sammen med til at øge de færdige vine’s kompleksitet og mineralitet.
Druerne til Iirrésistible! kommer primært fra 2 markområder Tabarin og Saunier.
Tabarin dækker 50 hektar og er beliggende mellem byen La Croix Valmer og Gigaro stranden.
På den sydvendte vinmark dyrkes druesorterne Syrah og Clairette i domainet’s rigeste lerjord.
Saunier dækker 30 hektar og er beliggende med en betagende udsigt ud over Middelhavet.
Vinmarken er opdelt i terrasser på de stejle skråninger, der går ned fra vindmøllerne ved Moulins de Paillas til landsbyen Gassin.
Den skifer holdige jordbund er her hjemsted for Grenache og Cinsault, som i øvrigt anses for at være de bedste druesorter til produktion af rosé vine.
Takket være ekspertisen fra Hélène Sinaeve, kældermester og ønolog, og et samarbejde med Michel Rolland, producerer Domaine de La Croix gastronomi venlige vine, der er meget præcise i deres frugt, smag og finesse.
Der er mange smukke historier om de store rosé'er og Provence vine i det hele taget, men det kræver også meget arbejde, know how og ikke mindst lidenskab.
Hélène Sinaeve har været kældermester hos Domaine de La Croix siden 2002.
Hun er innovativ og får de bedste resultater ved at ”lege” med de forskellige jordbunde og niveauer af soleksponering, selv indenfor enkelte parceller, så terroirer og druer opnår deres fulde potentiale.
Diane Nublat, som står for den daglige ledelse, udvælger i tæt samarbejde med Michel Rolland og Hélène Sinaeve de forskellige blends, der i sidste ende skal fremstår som elegante vine, der alle udtrykker deres oprindelse og skaber positive følelser i det øjeblik, hvor du smager og nyder vinen.
Hele teamet på Domaine de La Croix med vineyard manager Olivier Paques i spidsen, arbejder alle for at bevare det idylliske og unikke miljø naturligt gennem bæredygtigt landbrug.
For at imødegå de nye miljøudfordringer har domainet tilpasset sig og bestræbt sig på, at begrænse virkningen af vinproduktion på miljøet og naturen.
Ifølge Olivier Paques, dyrkes vinmarkerne i overensstemmelse med de nuværende regler for bæredygtig vindyrkning.
Vinstokkene tjekkes dagligt for at forudse potentielle problemer og der benyttes forskellige teknikker i vinmarkerne.
Imellem nogle vinrækker pløjes der med maskine og imellem andre lader man græsset gro. Jorden næres for det meste med organisk kompost (navnlig fåregødning), men derudover er der genindført udsættelse af regnorme, som holder jorden naturlig på en effektiv måde.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 139,00
- 2023
- Provence
- 75 cl.