Du har ingen varer.
Fræk lille flaske.
Nok verdens bedste ½flaske Champagne.
Verdens bedste non-vintage Champagne og som én af de få med lagrings potentiale over de næste 15-20 år.
Startet i efteråret 1843 i Reims af Joseph Krug fra Mainz (Tyskland).
Det var fra starten Josephs ønske at lave den bedste Champagne muligt på trods af vejret i det enkelte år. Det var ham der startede Krugs legendariske og meget omfattende bibliotek af reserve vine. Han høstede og fermenteret druerne fra de enkelt marker, for bedre at kunne styre det endelige blend.
Det første år hvor Joseph høstede druer må have været 1844 og her lagde han grunde for huset Grande Cuvée Champagne. Grande Cuvée 1’eme Edition regnes derfor fra 1845.
Efter faderens død overtog hans søn, Paul. Det var Paul der opbyggede Krug Dynastiet og drev det indtil 1910 hvor Joseph Krug II (hans søn) og Jean Seydoux (hans nevø) overtog.
I 1924 var det så Paul Krug II der tog over. Fra 1962 er det den navnkundige og højt respekteret Henri Krug der styrede alt hvad der har med Champagne produktion at gøre.
Helt op til i dag og den 169’eme Edition af Krug Grande Cuvée bliver Champagnen lavet Josephs gamle optegnelser, som stadig findes i en velbevaret håndskrevet dagbog.
I dag er det Oliver Krug, 6 generation der er ved roret af Krug.
”Every year since the foundation of the House, a new Edition of Krug Grand Cuvée is created, every year the inspiration will be the same, but the creation will be totally unique and different”. (Citat Olivier Krug).
På trods af at det er LVMH der ejer huset så er det Oliver Krug der er direktør og efter 22 års langt samarbejde med husets legendariske kældermester Eric Lebel er det nu Julie Cavil der står for alt i og omkring skabelsen af Krugs Champagner. Eric Lebel er stadig ved huset, i en stilling som Vicedirektør.
Når Julie Cavil skal lave et blend af Krug Grande Cuvée bliver Champagnen til på en baggrund af et udvalg af 400 reserve vine der alle har deres eget udtryk.
For at skabe den bedste Grande Cuvée smager Julie Cavil og hendes team, cirka 250 forskellige vine 2 til 3 gange samt mindst 150 reserve vine fra 14 forskellige årgange på et år. Julie registrere over 4000 smagsnoter inden man beslutter sig for det endelige blend.
Som eksempel kan nævnes at Grande Cuvée 169’eme Edition er lavet på 146 vine fra 11 forskellige år. Den yngste er 2013 (som er base vinen) og den ældste er fra 2000.
At man hos Krug ikke er bange for at tænke anderledes er meget tydeligt og dyrkelsen af det rene, elegante, charmerende.
Man lagre nogle af vinene Cru for Cru i gamle 205 liter egetræsfade.
Efter Krugs opfattelse er et fad først ”modent” når det når 100 år i alder, deres ældste fad kan dateres tilbage til 1885. Vinene bliver ikke filtreret.
Hos Krug bruger man ikke malolaktisk gæring. (Derfor den lange holdbarhed).
Bliver først degoreret efter mindst 7 år.
Krug trækker druer fra 6 kommuner: Ambonnay, Aÿ, Le-Mesnil-sur-Oger, Mareuil-sur-Aÿ, Oger og Trépail men de køber også druer og dyrkerne ser det som en ære at levere til Krug.
I dag laver Krug også den Champagne der hedder Clos de Mesnil der er ren parcel vin og 100% Chardonnay (Blanc de Blancs). Champagnen bliver ratet højt og er noget af det ypperligste i champagne verdenen. 1. årgang af Clos de Mesnil kom i 1979 (99 Point) har aldrig opnået lavere end 96 Juhlin point.
Den sidste Champagne variant hos Krug er Clos d’Ambonnay. Clos d’Ambonnay er også en 100% parcel vin fra Ambonnay. Den første årgang der kom på markedet var 1995 årgangen. Krug lavede kun 3000 flasker som kom til salg til 3000 euro stykket.
Dette skræmte dog ikke Krug entusiasterne væk for alle 3000 flasker blev revet væk.
Krug har i mange år blevet betegnet som ”Kongen af Champagne” også fordi Krugs kvalitet starter der hvor mange andre Champagne huse ender.
Hvis ikke Krug er det bedste Champagne hus så er det absolut et af de bedste i Champagne.
- NV
- Champagne
- 37,5 cl.