Du har ingen varer.
Louis Roederer Rosé Vintage 2015
Lavet på 62% Pinot Noir og 38% Chardonnay med en dosage på 8 g/l.
Druerne kommer fra Cumières og Chouilly.
11% af druerne er fadlagret og 30% har gennemgået malolaktisk fermentering.
Louis Roederer er et af de huse der holder fast i at lave deres Rosé Champagner på Saignée metoden hvor Pinot Noir druerne ligger med skaller i en meget kort periode 4 til 12 timer.
Hos Louis Roederer lavet man Rosé Champagnerne med ”Infusion” hvor man tager most fra Chardonnay druerne og tilsætter den til Pinot Noir druerne når de ligger med skallerne. Dette gøres for at få et bedre og integreret samspil mellem de to druer.
Vejret i 2015 fulgte den tendens som de tidligere år i dette årti.
En mild og våd vinter og en varm tør sommer.
Den varme og solskins fyldte sommer kom med rekord høje temperaturer hvilket betød at vinstokkene mange steder tørstede og ”stressede”.
I de sidste 14 dage blev man reddet at tiltrængt regn. Hvilket igen resulterede i at druerne var smagfulde, modne og koncentreret. Denne koncentration af smag, kraft og fylde er det der kendetegner 2015 årgangen i mange Champagner.
Louis Roederer Huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse.
Dengang hed de Dubois Père & Fils.
Louis Roederer var egentlig vin-købmand der arbejdede for at sælger Champagne rundt om i verden.
Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket så han kunne imponerer gæster ved hoffet.
Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker.
På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.
Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe.
Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for.
Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne da Camille Orly-Roederer overtog styringen.
Hun valgte at bruge alle de penge hun tjente på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.
Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse.
De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus.
I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon der regerer.
Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle huset vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (optil 2 - 3000 liter pr. fad).
Denne fad lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.
Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…
- 2015
- Champagne
- 75 cl.