Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 599,00
Louis Roederer Rosé Vintage 2016
Denne Rosé Champagne er lavet på 62% Pinot Noir og 38% Chardonnay.
Dosagen er på 8 g/l.
Louis Roederer er et af de huse der laver deres Rosé Champagner med skind kontakt.
21% af druerne er vinificeret i egetræsfade og kun 4% af mosten er malolaktisk fermenteret.
Gennem en årrække har man hos Louis Roederer udviklet en ”infusion” teknik hvor en lille smule most fra Chardonnay druerne tilsættes de Pinot Noir druer der ligger med i mosten, for at give farve. Dette gør man for at Pinot Noir druernes frugt og modne karakter bevares samtidig med at man beholder deres exceptionel friskhed, samt opnå en endnu mere harmonisk Champagne.
Rosé 2016 har en flot lakserosa nuance med et rødt spil.
Boblerne er fine, levende og elegante og giver nyderen lyst til ”at tage et glas mere”.
Champagnen har en sommerlig buket af dufte, der viser enestående intensitet og friskhed med aromaer af moden, saftig stenfrugt suppleret med friske røde bær og citrusnoter af blodappelsin.
Hvis man har tålmodighed, udvikler bouqueten sig med flere noter af syltede bær og rød abrikos.
Smagen er blød, intens og koncentreret i starten. Derefter kommer der klassiske Louis Roederer noter af kalk og salt der giver friskhed og struktur og en delikat mundfornemmelse.
Der er nuancer af saftige modne frugter som nektarin og fersken, i samspil med citrus der er med til at give Champagnen en frisk, pikant karakter, der understøttes af et subtilt strejf af tannin.
Finalen er også lidt salt med diskrete tanniner og en dejlig frisk bitterhed, der komplementerer vinens tørre kridtagtige og tilsyneladende uendelige finish.
2016 var præget af markante udsving i vejret.
Foråret var køligt, vådt og det blev ved med at være indtil juni måned. Dette gjorde at man fik en sen blomstring.
Sommeren var meget varm og tør, med hedebølge i slutningen af august, hvilket gjorde at man først startede høsten den 15. september.
Høsten var præget af tørt og solrigt vejr, hvilket var yderst gavnlig for den endelige modning af druerne.
Mange steder trivedes Pinot Noir druerne under disse tørre, solrige forhold og varmen gav dem en intens frugtagtig karakter og silkeblød tekstur.
Chardonnay druerne udviklede mange steder fremragende karakter selvom at der var færre mængder.
De steder hvor man ventede lidt med at høste Chardonnay har druerne givet flotte noter af kalk, flint og med et snert af salt til de færdige Champagner.
Louis Roederer Huset:
Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse.
Dengang hed de Dubois Père & Fils.
Louis Roederer var egentlig vin-købmand der arbejdede for at sælger Champagne rundt om i verden.
Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket så han kunne imponerer gæster ved hoffet.
Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker.
På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal.
Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe.
Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for.
Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne da Camille Orly-Roederer overtog styringen.
Hun valgte at bruge alle de penge hun tjente på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.
Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse.
De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus.
I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon der regerer.
Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede.
Alle huset vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (optil 2 - 3000 liter pr. fad).
Denne fad lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”.
Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…
Cristal er toppen af toppen fra Roederer.
Det er en Champagne der kun laves i de aller bedste vintage år og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet.
Cristal bliver af mange Champagne ”tosser” betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet og Cristal Rosé er nok den dyreste Rosé Champagne men betegnes også af mange vinkyndige som den bedste af de bedste.
Som Richard Juhlin skriver i sin bog 4000 Champagnes:
”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.”
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 599,00
-
- 2016
- Champagne
- 75 cl.