Du har ingen varer.
Manni Nössing, Grüner Veltliner 2015, Brixen, Südtirol Eisacktaler DOC, Valle Isarco - Alto Adige, Italien
Varenr.: 02523- 6 fl. pr. stk. DKK 269,00
Manni Nössing, Kerner
Brixen, Südtirol Eisacktaler DOC, Valle Isarco - Alto Adige
100 % Grüner Veltliner
Druerne bliver høstet fra 1,2 hektar vinmarker i 660-700 meters højde.
Jordbunden består af et mix af sand og granit.
Det lyder Tysk eller Østrigsk, men det er Italien.
I den nordligste del af Italien ligger vindistriktet Trentino – Alto Aldige (området kaldes også for Syd-Tyrol).
Manni Nössing anses for at være stjerne producent i Valle Isarco, den del af Alto Adige hvor huset ligger.
Selvom huset er ungt (start i år 2000) har husets vine allerede gjort sig bemærket på verdens scenen.
Manni selv er en ydmyg landmand der lade sine vine tale for sig... og DET gør de!
Mannis filosofi er at vinene skal besidde essensen af vinmarkernes unikke terroir.
Et lavt høst udbytte er med til at give vinene en tæt og intens frugt mens efterårets kolde vejr tillader at den friske syre skinner igennem de færdige vine.
Manni Nössing er ud af en familie af landmænd.
Han har ingen formel uddannelse indenfor vin produktion eller ønologi, men besidder enorm passion for faget og er blevet ved med at udvikle sig fagligt, fra årgang til årgang.
Han er i dag i stand til, at producere vine der afspejler hans passion og Isarco dalens unikke terroir.
Isarco dalen er unik på grund af at den er omringet af bjerge.
Det er med til at skabe nærmest ørken-lignende dyrknings forhold i bunden af dalen.
Mannis vinmarker ligger fra 650 og op til 800 meter over havets overflade og de er tilplantet med Kerner, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Riesling, Sylvaner og Gewürztraminer.
Kerner, som er en krydsning mellem Riesling og Trolling (En rød drue variant der er fundet i Tyskland, der også kendes under navne som Schiava grossa eller Vernatsch). Kerner repræsenterer halvdelen af husets produktion og illustrerer perfekt husstilen med præcision, friskhed, klasse og mineralitet.
Markernes placering er med til at give en stor forskel mellem nat og dag temperaturer.
Hvilket bevirker at man er i stand til at høste fuldmodne druer der alligevel indeholder en del syre.
Fra år 2000 besluttede Manni at lave sine egne vine, i stedet for at sælge til det nærliggende kooperativ.
Siden da har han udvidet sine markbesiddelser, så han i dag ejer 5 hektar.
Herfra producerer han ca. 30.000 flasker om året.
Selvom klimaet i Alto Adige er koldt om vinteren, med sine snedækkede skråninger, mener Manni at solen, på grund af vinstokkenes sydlige eksponering og områdets varme somre, er fjende nummer et.
Han er af den overbevisning, at bl.a. god syre er nøglen til forfriskende, afbalancerede vine og han har i øvrigt for nyligt stoppet grøn høstning.
”Mine druer er lykkelige i skyggen,” uddyber han. ”Druer, der er i solen hele dagen, er ulykkelige”.
I kælderen er det også Mannis ønske om at det er terroiet der er det udslagsgivende for huset vine.
Derfor bliver alle vine vinificeret i rustfri ståltanke for at bevare druernes delikate aromaer.
50% af Veltliner druerne kommer kortvarigt på acacia fade.
Vinen ligger 8 måneder ”sur lie” hvor de udvikler kraft og tekstur og venter på at blive modne for tapning.
Resultatet er at Manni har udviklet en vifte af vine der alle har en exceptionel finesse og kompleksitet.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 269,00
-
- 2015
- Trentino - Alto Adige
- 75 cl.