Du har ingen varer.
Pedro Ximénez ”El Candado” Sherry, A.R. Valdespino, Jerez, Spanien
37,5 cl. (halvflaske)
Denne Sherry er udelukkende produceret på Pedro Ximénez-druer.
Efter høsten bliver druerne tørret i solen et par uger.
Vandet i druerne fordamper og de ”omdannes” til rosiner med et højt sukkerindhold.
Efter endt fermentering har vinen lagret i mindst 12 år på egetræsfade.
Pedro Ximénez “El Candado” har en mørk og intens mahogni farve.
Den har en meget elegant duft præget af rosiner og figner. Det er en kompleks, fyldig og blød sherry, som besidder en lang eftersmag.
Den kan nydes nu.
Servér vinen ved stuetemperatur til desserter, evt. over vanilleis.
Er også fortræffelig som ”after dinner drink”.
Da fønikerne for mere end 3.000 år siden vandrede ud over det meste af Europa, satte de ikke kun historiske indtryk til eftertiden.
I det solbeskinnede Andalusien i det sydlige Spanien er der efterladt yderligere et minde, nemlig Sherry produktionen.
Fønikerne prøvede at udnytte det solrige lands muligheder, og på de 23.000 hektar jord, som er kalkholdig og ideel til vindyrkning plantede de deres medbragte vinstokke - og en ny epoke er startet.
Valdespino-familien har været tilknyttet Sherry-industrien helt tilbage til 1430, men Valdespino blev først grundlagt i 1875.
Man vidste derfor fra mange års erfaring, at de geografiske forhold til produktion af god Sherry var til stede.
Dog mente de, at Sherry’en med den rette produktion, kunne gøres ”lige det bedre” og ud fra dette grundlag, producerer Valdespino i dag Sherry af udsøgt kvalitet.
- NV
- Sherry
- 37,5 cl.