Du har ingen varer.
Petiau & Fils Rosé
Brut, NV
Champagnen er lavet på 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay.
Champagnen er lavet med assemblage med 7 % rødvin.
Den er lavet på 50% af 2021 årgangen og 50% af reserve vin der er lagret på Solera metoden.
Den er flasket i april 2022 og der er en dosage på 7,8 g/l.
Druerne kommer fra Trépail Premier Cru og Ambonnay Grand Cru marker.
Elegant lys pink Champagne med elegante bobler.
I bouqueten er der aromaer af skovfrugter der understøttes af noter af bagværk.
Smagen er et perfekt ”ægteskab” mellem røde bær, friske frugter og et strejf af vanilje, kanel og ristede mandler.
Smagen er rund og forbliver delikat og frisk med en masse flotte nuancer.
Det er en Champagne der vil blive meget værdsat som aperitif. Man kan også bruge den til fiskeretter med rød fisk eller udfordre med at serverer den til en frisk frugtsalat eller endda en chokoladedessert.
Historien om Petiau & Fils
Huset er startet i 1880’erne af Léon Petiau, hans søn André overtog huset i starten af 1900-tallet inden Champagne havde det marked som det har i dag.
Så André lavede meget få Champagner i eget navn og solgte de fleste af druerne der blev høstet fra husets marker.
Det var Andrés søn Gilbert der skruede kraftigt op for produktion og markedsføring af husets egne Champagner, stærk hjulpet af hans kone Colette.
4. generation kom til med Frédéric, som arbejdede sammen med sine forældre i 25 år.
Han blev gift med Micheline og de fortsatte husets udvikling. De er begge uddannet fra videregående uddannelser i vin avl og ønologi.
Deres ønske er at videregive familiens Champagne tradition, både med arbejdet i marken og i produktionen, men stadig udvikle de Champagner der stolt bærer Petiau & Fils navnet.
Deres søn Edgar var i gang med at tage sin vinuddannelse da Frédéric pludselig døde i 2015.
I samarbejde med sin mor og med hans farfars og fars knowhow er det ham der fra 2016 har stået i spidsen for Petiau & Fils.
I 2022 startede Edgars søster Lorène i familievirksomheden efter endt uddannelse i markedsføring og vin avl.
Hun har tidligere arbejdet for andre Champagnehuse.
Det er Lorène der tager af den kommercielle del af familie firmaet, men er stadig med i udviklingen af husets Champagner.
I 5 generationer har Maison Petiau & Fils lavet Champagner der har en unik stil og med en unik karakter, der er specifik for terroiret.
Huset ligger i landsbyen Trépail der ligger i hjertet af Montagne De Reims i departementet Marne.
Denne del af Champagne er især kendt for sine Pinot Noirs, som udgør langt størstedelen af de dyrket druesorter.
Trépail er en klassificeret som Premier Cru og er kendt for typiske Sydøst vendte skråninger der drager optimalt fordel af solen samt den kridtholdige undergrund.
På trods af Trépail ligger i hjertet af Montagne de Reims, så er husets marker hovedsageligt tilplantet med Chardonnay.
Chardonnay druerne fra Trépail er kendt og værdsat af de mange af de store champagnehuse, der ofte benytter dem i deres blends.
Man råder over 6,5 hektar vinmarker, fordelt på 40 parceller beliggende i Trépail og Ambonnay som er en Grand Cru landsby.
Fordelingen af druer hos Petiau & Fils er 80% Chardonnay og 20% Pinot Noir.
I flere årtier har husets dyrkning og markbehandling været orienteret mod en stadig mere markant respekt for naturen. For eksempel har det ført til en gradvis reduktion, og fra 2021, en 100% eliminering af brugen af sprøjtemidler i deres arbejde i marken.
Dette gør at man fra 2021 har haft den højeste certificering (HVE - High Environmental Value niveau 3) og VDC (Sustainable Viticulture in Champagne) mærkninger.
- NV
- Champagne
- 75 cl.