Du har ingen varer.
Noval Black Port
(Ruby Reserve)
Quinta do Noval, Douro Valley, Portugal
Noval Black er en ny type portvin fra Quinta do Noval, der på bedste vis kombinerer topkvalitet, elegance og tradition.
Det er en premium ruby port, som har en mørk rubinrød farve, dejlige mørke bær og sødlige krydrede aromaer i duften.
Det er en ny spændende portvin, som har rygrad og syre, er frugtrig og har smag af modne sorte kirsebær, hindbær, blommer og chokolade.
Noval Black er produceret på de traditionelle druesorter i Douro. Bl.a. Touriga Nacional, Touriga Francesa og Tinto Cão.
Den har lagret i 2 år på egetræsfade i Noval’s kældre.
Noval Black bør serveres let afkølet som apéritif, til et godt stykke mørkt chokolade eller til chokolademousse.
På www.novalblack.com, kan du finde spændende opskrifter på Noval Black cocktails.
Opskrifterne er lavet af Jim Meehan, som er én af de mest hotteste bartendere i Amerika.
Lidt om Quinta do Noval:
Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715.
I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen.
Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional.
Quinta do Noval’s samlede areal er på 210 hektar, hvoraf de 145 hektar er beplantet med vinstokke.
Ejendommen ligger i hjertet af regionen "Cima Corgo", som er en af de tre regioner Dourodalen er delt op i. De to andre hedder Baixo Corgo og Douro Superior.
Tidligere udskibede man Portvinen på store fade og transporterede den til Villa Nova de Gaia, hvorfra de blev udskibet til hele verden.
Indenfor de seneste år har nye teknikker og bedre forhold på de enkelte Quintaer gjort at man har flyttet hele vinfremstillingen op i Dourodalen og her var Quinta do Noval en af de første til at gøre det.
Vinfremstillingen hos Noval er derfor en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner.
Man holder blandet fast i at presning af druerne ved fodkraft i store kar.
Alle vinene bliver derefter lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type portvin det drejer sig om.
En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet.
-
- NV
- Douro
- 75 cl.