Du har ingen varer.
Quinta do Noval, Colheita 2007
Douro Valley, Portugal
Lavet på Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca og Tinto Cão
Lavet på druer udelukkende fra 2007.
Alle druerne er presset (trådt af 10 til 15 personer) over en periode på 5 timer i traditionelle ”lagares” (beton bassiner der indeholder mellem 5500 og 8250 liter).
Colheita Portvin bliver efter endt fermentering, lagret på store egetræ fade på ejendommen.
Colheita 2007 er først tappet i 2021, så de har ligget på egetræ fade i 14 år.
Hvor andre portvins typer som 10 års, 20 års, 40 års, Ruby og Tawny Port uden årgang er blended af flere årgange og hvor målet er at Portvinen skal smage ens for hver produktion, så giver Vintage Portvin udtryk for det enkelte års høst.
Colheita 2007 har en dyb rødbrun klassisk Tawny farve.
Kompleks ”næse” med masser af nødde noter og frisk frugt.
Smagfuld og dyb smag, med silkeblød tekstur med eksotiske nuancer og en forførende finish.
Lidt om Quinta do Noval:
Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715.
I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen.
Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional.
Quinta do Noval’s samlede areal er på 210 hektar, hvoraf de 145 hektar er beplantet med vinstokke.
Ejendommen ligger i hjertet af regionen "Cima Corgo", som er en af de tre regioner Dourodalen er delt op i. De to andre hedder Baixo Corgo og Douro Superior.
Tidligere udskibede man Portvinen på store fade og transporterede den til Villa Nova de Gaia, hvorfra de blev udskibet til hele verden.
Indenfor de seneste år har nye teknikker og bedre forhold på de enkelte Quintaer gjort at man har flyttet hele vinfremstillingen op i Dourodalen og her var Quinta do Noval en af de første til at gøre det.
Vinfremstillingen hos Noval er derfor en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner.
Man holder blandet fast i at presning af druerne ved fodkraft i store kar.
Alle vinene bliver derefter lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type portvin det drejer sig om.
En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet.
-
- 2007
- Douro
- 75 cl.