Du har ingen varer.
DKK 399,00
Rum Nation Demerara Solera N.14, Release 2016 - British Guiana
40% alkohol
Duften i denne rom starter med et hint af røg, som er næsten grill-lignende. Den er ikke så bidende som Jamaica-rommen, men stadig fuld af ester, som den typisk Britisk Navy rom-stil.
Smagen er en del sødere og mere rund end i duften. Næsten som sirup uden dog at være over-sød. Cremet, men også krydret med kanel, orangeskal og sort peber. En levende, blid næsten honningagtig rom.
Eftersmagen er stadig meget cremet, men med krydderierne i baggrunden. Egetræsfad, kaffe, mørk chokolade, lakrids og anisfrø.
Dette er en modsætningernes rom, for samtidig med, at den har krydderier, har den også et hint af røg og er meget aromatisk.
Den er sød, fløjlsblød og har en næsten smørlignende konsistens. En perfekt blanding.
Rum Nation blev etableret i 1999 og er en udløber af at Fabio Rossi besøgte flere skotske Whiskey destillerier i 1992.
Fabio var i gang med at lancere sin egen single Malt Whiskey under navnet Wilson & Morgan. På hans besøg på disse destillerier så han flere steder at der lå Rom og lagrede side om side med Whiskey, på egetræsfade.
Rommen var den type som bliver solgt som Navy Rum.
Fabio fik arrangeret en Rom-smagning og fik der øjnene op for Rommens kvaliteter. Der skulle imidlertig gå 7 år før han startede Rum Nation.
Fabio’s ide med Rum Nation rommerne er at det er det enkelte lands særegne kendetegn der kom til udtryk og ikke hvem der destillerer Rommen. Det er også derfor at flaskerne er forsynet med en label lavet som replika af frimærker fra det enkelte land hvorfra rommen stammer.
De følgende år rejste Fabio rundt i Caribien, Mellem--Amerika og Syd-Amerika for at finde lokale destillerier der laver karakteristisk Rom.
Det er også her at filosofien bag Rum Nation bliver lagt nemlig at man køber Rommen ung lader den ligger lokalt og lagre i 6 til 8 åt hvorefter fadene bliver fragtet til Europa og yderligere bliver lagret.
Hvorfor man vælger 2 forskellige steder til lagring skyldes at Fabio men at for at få lokalt / lande præg er det vigtigt at Rommen ligger og lagre i det klima og den højde (over havets overflade) hvorfra den kommer.
Denne udvikling er Rommen mest modtagelig for i ”en ung alder” samt at alkohol procenten falder hvis Rommen ligger for længe på fad i tropiske klima.
Fadene bliver fragtet til enten England eller Italien hvor Rommen bliver mere afbalanceret, moden, afrundet og harmonisk.
Som Fabio selv skriver om sine Rommer:
“The “spirit” of the Caribbean, of Central and Latin America, distilled from sugar cane,which for three centuries has been ably transformed into rum, ron, or rhum. Each one has a flavour, strength, and character, that uniquley expresses its territory of origin. Rum Nation, was spawned in 1999 drawing on considerable experience matured through years of research, rigorous selection, and careful tastings from the Tropic of Cancer to the Equator. The result is an assortment of single provenances in limited supply - true to the spirit cru - unique and unforgettable.”
Fabiolev født i 1961 og er uddannet Ønolog. Hans far Mario Jr.startede i 1956 sit eget vin og spiritus firma. Mario Jr. var den første i Italien til at i importere Laphroaig Whiskey, Barbancourt Rum, nogle af de store Bordeaux huse samt Salon Champagnel.
Så Fabio’s interesse for spiritus stammer fra at være opvokset blandet god vin, Champagne og Spiritus.
40% alkohol
Duften i denne rom starter med et hint af røg, som er næsten grill-lignende. Den er ikke så bidende som Jamaica-rommen, men stadig fuld af ester, som den typisk Britisk Navy rom-stil.
Smagen er en del sødere og mere rund end i duften. Næsten som sirup uden dog at være over-sød. Cremet, men også krydret med kanel, orangeskal og sort peber. En levende, blid næsten honningagtig rom.
Eftersmagen er stadig meget cremet, men med krydderierne i baggrunden. Egetræsfad, kaffe, mørk chokolade, lakrids og anisfrø.
Dette er en modsætningernes rom, for samtidig med, at den har krydderier, har den også et hint af røg og er meget aromatisk.
Den er sød, fløjlsblød og har en næsten smørlignende konsistens. En perfekt blanding.
Rum Nation blev etableret i 1999 og er en udløber af at Fabio Rossi besøgte flere skotske Whiskey destillerier i 1992.
Fabio var i gang med at lancere sin egen single Malt Whiskey under navnet Wilson & Morgan. På hans besøg på disse destillerier så han flere steder at der lå Rom og lagrede side om side med Whiskey, på egetræsfade.
Rommen var den type som bliver solgt som Navy Rum.
Fabio fik arrangeret en Rom-smagning og fik der øjnene op for Rommens kvaliteter. Der skulle imidlertig gå 7 år før han startede Rum Nation.
Fabio’s ide med Rum Nation rommerne er at det er det enkelte lands særegne kendetegn der kom til udtryk og ikke hvem der destillerer Rommen. Det er også derfor at flaskerne er forsynet med en label lavet som replika af frimærker fra det enkelte land hvorfra rommen stammer.
De følgende år rejste Fabio rundt i Caribien, Mellem--Amerika og Syd-Amerika for at finde lokale destillerier der laver karakteristisk Rom.
Det er også her at filosofien bag Rum Nation bliver lagt nemlig at man køber Rommen ung lader den ligger lokalt og lagre i 6 til 8 åt hvorefter fadene bliver fragtet til Europa og yderligere bliver lagret.
Hvorfor man vælger 2 forskellige steder til lagring skyldes at Fabio men at for at få lokalt / lande præg er det vigtigt at Rommen ligger og lagre i det klima og den højde (over havets overflade) hvorfra den kommer.
Denne udvikling er Rommen mest modtagelig for i ”en ung alder” samt at alkohol procenten falder hvis Rommen ligger for længe på fad i tropiske klima.
Fadene bliver fragtet til enten England eller Italien hvor Rommen bliver mere afbalanceret, moden, afrundet og harmonisk.
Som Fabio selv skriver om sine Rommer:
“The “spirit” of the Caribbean, of Central and Latin America, distilled from sugar cane,which for three centuries has been ably transformed into rum, ron, or rhum. Each one has a flavour, strength, and character, that uniquley expresses its territory of origin. Rum Nation, was spawned in 1999 drawing on considerable experience matured through years of research, rigorous selection, and careful tastings from the Tropic of Cancer to the Equator. The result is an assortment of single provenances in limited supply - true to the spirit cru - unique and unforgettable.”
Fabiolev født i 1961 og er uddannet Ønolog. Hans far Mario Jr.startede i 1956 sit eget vin og spiritus firma. Mario Jr. var den første i Italien til at i importere Laphroaig Whiskey, Barbancourt Rum, nogle af de store Bordeaux huse samt Salon Champagnel.
Så Fabio’s interesse for spiritus stammer fra at være opvokset blandet god vin, Champagne og Spiritus.
Læs mere
Læs mindre
DKK 399,00
-
- 70 cl.