Du har ingen varer.
Veuve Clicquot Demi Sec
Fint afstemt sødlig Champagne der går fint i samspil med søde desserter og kager eller bare som et afkølet glas i utide.
Én væsentlig bedre Champagne end det den er ”kendt/berygtet” for at være.
I Danmark har Veuve Clicquot været grund til at mange danskere i dag ”ikke kan lide Champagne” da de har fået den serveret under helt forkerte forhold.
Mange serverede Veuve Clicquot Brut til kransekagen nytårs-aften, hvilket må ses som en kæmpe fejl....
En brut Champagne bør aldrig serveres med søde desserter og slet ikke kransekage der må anses for at være noget af det sødeste kage man har.
Tidligere blev Veuve Clicquot solgt under navnet ”Den Gule Enke”.
Et navn/rygte som den nuværende ejer, Moët Hennesey (LVMH) gerne vil af med eller i hvertfald styrke.
Selve Veuve Clicquot huset blev grundlagt i 1772 af Phillipe Clicquot.
Hans søn Francois overtog huset efter faderen og blev gift med Nicole-Barbe Ponsardin. Hun overtog imidlertig ansvaret da hun i en alder af bare 27 blev efterladt efter Francois død.
Hun drev huset videre sammen med Comte Edouard Werlé og hendes kældermester Antoine Müller.
Det var i samarbejde med Müller at de udviklede "Reumage” (processen hvor hver enkel flaske bliver drejet en kvart omgang og i løbet af en periode på 60-80 dage.
Vinene ender med at ”stå på hovedet” i deres ”Pupitres” (Champagnereoler)).
For at skille sig ud valgte champagnehuset at bruge den karakteristisk gule etiket, og det er bl.a. derfor vi i dag kender husets champagner som ”Den gule enke”. (Veuve betyder enke på fransk.)
Enken, der i øvrigt blev 89 år, var også den første der for alvor begyndte at sælge champagne til europæiske fyrstehuse, særligt det russiske zarhof, og i 1962 besluttede champagnehuset at lave luksus Champagnen La Grande Dame, der kun fremstilles i de absolut bedste år og kun på druer fra de marker, som enken selv havde opkøbt.
Op igennem 1900-tallet blev Veuve Clicquot regnet for at være blandt top 4 - 5 af alle Champagnehuse, en position de mistede, i forbindelse med at de introducerede La Grande Dame på markedet.
Den ”almindelige” Veuve Clicquot blev en Champagne der blev solgt på kvantitet i stedet for kvalitet, op gennem især 1970’erne og 1980’erne.
Efter LVMH overtagelse af huset har man forsøgt at genskabe navnet Veuve Clicquot og deres top Champagne La Grande Dame, og dermed bringe dem tilbage til tidligere højder.
I dag ejer Veuve Clicquot 284 hektare i 22 landsbyer, men det er er kun nok til at producere ca. 20% af de flasker der produceres om året, resten er opkøbte druer. Veuve Clicquot’s flagskib ”La Grande Dame” bliver i dag produceret udelukkende på huset egne druer fra marker ved Ambonnay, Bouzy, Avize, Cramant, Le Mesnil, Oger samt Verzenay.
- NV
- Champagne
- 75 cl.