Du har ingen varer.
L’Hospitalet de Gazin
(2. vin til Ch. Gazin)
L’Hospitalet de Gazin er lavet på 90% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon og 3% Cabernet Franc.
Vinen lagres i 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 50% er nye fade.
Det er en velafbalanceret og frisk vin, som besidder dejlige aromaer af solbær, blåbær, blommer og cedertræ.
Det er en frugtrig og krydret vin med en frisk mineralsk undertone.
Servér vinen ved 16-18 C. til f.eks. retter med oksekød, kalv, lam eller vildt.
L’Hospitalet de Gazin går helt tilbage til det 12. århundrede, hvor ”The Knights of St. John” havde et hospital, som blev brugt af pilgrimme på vej til Santiago de Compostella.
Deraf navnet på 2. vinen L’Hospitalet de Gazin, som første gang blev produceret i 1986 for at ”reservere” de allerbedste druer til 1. vinen Chateau Gazin.
Selve ejendommen Chateau Gazin er ca. 8 hektar ca. 90% er tilplantet med druer.
Der bliver produceret ca. 8000 kasser Chateau Gazin og ca. 2000 kasser af L’Hospitalet de Gazin alt efter årgang.
Det er Mickaël Obert der er Vinemaker og udbyttet pr hektar er 35 – 45 hektoliter fra de i gennemsnitlige 35 år gamle vinstokke.
Alle druer bliver håndhøstet.
Landskabet i Pomerol er fladt, og ejendommene er ret små og ligner nærmest små villagrunde.
Dog må denne ejendom, der ejes af Nicolas og Christophe de Bailliencourt, betragtes som værende en af de større med sine 26 hektar.
- 2020
- Bordeaux
- 75 cl.