Du har ingen varer.
La Dame de Montrose 2018 (2. vin til 2.Cru Ch. Montrose) Saint-Estèphe, Bordeaux, Frankrig
Varenr.: 02896La Dame de Montrose
2. vin til 2. Cru Ch. Montrose, Saint-Estèphe
Vinen er lavet på: 52% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot og 4% Cabernet Franc
Alle druer på Chateau Montrose bliver høstet med håndkraft.
Faktisk er det 60 indbyggere fra den samme lille Andalusiske landsby der igennem de sidste 40 er kommet på Ch. Montrose for at høste.
Lidt historie om Chateau Montrose.
Slottet ligger tæt på landsbyen Marbuzet og lige ned til Gironde floden.
Midt i 1700-tallet ejede Alexandre de Ségur både Ch. Latour, Ch. Lafite og Ch. Mouton, alle beliggende sydligere end det endnu ikke etableret Ch. Montrose.
Han overlod alle sine ejendomme til sønnen Nicolas. Han giftede sig til Chateau de Calon og han var kendt for at have udtalt: ”Jeg laver allerede vin på Latour og Lafite men mit hjerte ligger på Calon.
Han ville udvide huset og markerne og satte derfor et kæmpe rydnings arbejde i gang på skråningerne ned mod Gironde-floden.
I 1778 solgte Nicolas Ch. Calon til Etienne Dumolin og det var hans søn Theodore der byggede Ch. Montrose på en bakketop i Saint-Estèphe (deraf navnet Mont=bjerg/bakke og rose efter stedet).
I 1824 solgte Theodore Ch. Calon men beholdte selv Montrose for at lægge alt sit arbejde i ejendommen og de tilhørende marker.
Belønningen kom i 1855 da Chateau Montrose blev klassificeret som 2. Cru.
I 1860 døde Theodore Dumolin og på trods af succesen solgte familien ejendommen til den succesrige forretningsmand Mathieu Dollfus.
Mathieu var visionær og øgede husets renommé og omdømme.
Han byggede blandt andet boliger til arbejderne. Han byggede store stalde til heste og lavede overnatnings muligheder for kuske. Han byggede nye produktions bygninger og udgravede endnu mere til opbevarings kældre.
Han delte også ejendommens overskud med medarbejderne, hvilket var fuldstændigt uhørt på det tidspunkt.
Da det hele var oppe og kører lignede Ch. Montrose og de omkringliggende bygninger en hel lille landsby med smalle gader og små huse.
I 1896 købte familien Charmoule, Chateau Montrose.
Den nye ejer Louis Victor var født på denne anden side af Gironde-floden i Saint-Emilion på Chateau Figeac.
Familien drev Chateau Montrose gennem 3 generationer og ikke mindst deres store arbejde med at genplante husets marker efter 2. Verdenskrig var prisværdigt. Tyskerne havde lovet ikke at "overtage" husene men p.g.a. Montroses placering ned til floden gjorde at tyskerne installerede kanoner og tanks på Montroses marker hvilket betød at netop disse blev mål for de Allieredes bombardementer.
I 1962 blev husets drift overtaget af Jean-Louis Charmolue og han beviste at slottet helt klart høre til i toppen af Bordeauxs mange vinhuse.
I 2006 købte Martin og Olivier Bouygues Chateau Montrose.
De ejer samtidig et af Frankrigs største entreprenør selskaber, teleselskab samt andet og er en af Frankrigs rigeste familier. (Iflg. Forbes 2014)
Noget af det første de gjorde for huset og vinene var at ansætte den navnkundige Delmas der i en menneskealder havde været ansvarlig for Chateau Haut Brion.
Mens han er ansvarlig for vinene er det i dag Vincent Decup der er kældermester på Ch. Montrose.
Siden overtagelsen har de startet et omfattende renovations arbejde med miljørigtige mål. Begge brødre er villige til at skubbe Montrose foran i arbejdet med moderne teknologi og bæredygtig udvikling.
Alt arbejde på bygninger og kældre laves med så miljørigtig og CO2-neutralt materiale som muligt og med respekt for miljøet.
Man arbejder hen mod en energi besparelse på over 50% i forhold til traditionel drift af vingården. Dette gøres ved at kigge på opvarmning, nedkøling, lys m.m. Man arbejder på at være selvforsynende med energi og vand ved hjælp af solceller, jordvarme og opsamling af regnvand.
-
- 2018
- Saint-Estèphe
- 75 cl.