Du har ingen varer.
Før: DKK 449,00
Nu: DKK 249,00
Il Fortino Syrah Toscana IGT
En super Syrah-vin med både intensitet, fylde, dybde og en elegant syre/tannin som giver en meget flot struktur.
En sjældenhed fra Italien…
Il Fortino, er lavet på 100% Syrah druer.
Den er perfekt til rødt kød, vildt, lagtidssimret mad, lam, kraftige retter m.m.
Vinstokkene der levere disse druer er plantet tilbage i 1964 så høstudbyttet er ikke så stort men, til gengæld meget smagende og fyldigt.
Vinen bliver fermenteret i termostatstyrede ståltanke og bliver derefter anbragt på franske egetræs barriques i ca. 18 måneder.
Il Fortino er en vin med en flot rød-violet farvetone.
Bouquet er intens med en bred vifte af røde bær mixet med en snert af vanille, pebber og lakrids.
Selve smagen er en oplevelse der udfolder sig i nuancer der understøtter bouquet’ens røde bær, vanille og krydderier.
Balancen mellem det ”fede” og det ”friske” er uovertruffen og findes normalt kun i vine der koster næsten det dobbelte.
Il Fortino slutter af en lang og vedholdende eftersmag.
Bør serveres og nydes ved 16-18 grader.
Vinhuset Buonamico ligger sydvest for den lille by Montecarlo i nærheden af Lucca i Toscana.
De råder over 100 hektar, hvoraf de 45 er med vin, resten er skovbrug og ikke mindst oliven.
Indenfor de sidste 8-10 år har huset været inde i en rivende udvikling.
Det er Eugenio og hans far Dino Fontana ejer af Buonamico har med husets vine høstet stor succes i Italien og internationalt.
Ikke mindst Eugenios tætte samarbejde med winemaker og ønolog Valentino Ciarla samt den verdenskendte konsulent-ønolog Alberto Antonini har båret frugt, i såvel marken som i Buonamicos nye ”State of the Art” vinkælder.
At arbejdet i marken er blevet top prioriteret kan ses ved at alle Buonamicos druer bliver høstet med håndkraft og flere af druerne bliver høstet om natten eller tidligt om morgenen. Dette gøres for at holde en naturlig kølekæde omkring druerne der derved beholder deres optimale aromatiske udtryk.
I selve vineriet og kælderen råder man over det nyeste og bedste produktionsanlæg.
Denne investering har allerede båret frugt i husets vine.
Hvor man nu i højere grad end tidligere har styr på alle trin af vinprocessen, fra druerne kommer i hus til man står med den færdige og ønsket vin.
For de vine der skal fadlagres sker det på små franske barriques.
Historien:
Manden der startede med at dyrke vin på markerne der i dag hører under Buonamico var Giulio Magnani. Han var ejer af Montecarlo vingården Marchi-Magnani.
I 1870 rejste han til Frankrig der på det tidspunkt var kendt som ”stedet” for nogle af de bedste vine i Verden.
Han besøgte bl.a. Bordeaux for at dygtiggøre sig yderligere og for at forbedre hans egne allerede gode vine.
Giulio bragte flere ”nye” druesorter med tilbage fra Bordeaux, druer som Semillon, Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. På hjemturen stoppede han i Rhône-dalen hvor han tog både Roussanne og ikke mindst Syrah-vinstokke med fra og slutligt endte hans Frankrigs-færd i Bourgogne hvorfra han tog Pinot Blanc og Pinot Gris med fra. Efter hjemkomsten begyndte han at eksperimentere med at tilsætte nogle af disse ”nye” druer til sine Trebbiano og Sangiovese vine. Fra og med den tid blev Montecarlo-vine elsket, både i Italien men også internationalt.
Familien Fontana:
Dino Fontana ejer sammen med sin søn Eugenio, Buonamico i dag er det Eugenio der driver og står for husets vine.
Inden man overtog Buonamico arbejdede Dino Fontana i familiens oliven olie firma.
Han startede som meget ung og arbejdede sig op til en dag at ”sidde for bordenden” og med hans dygtighed og flid blev familie firmaet et af Italiens mest agtede og velrenommeret firmaer.
Intet andet Oliven Olie firma, der var ejet af en enkel familie gennem 3 generationer, har kunnet fremvise de resultater som Dino nåede.
På trods af at han kendte risikoen ved at starte på noget nyt valgte Dino at gå i gang med at producere vin.
Han brugte sin erfaring i og omkring landbrug til at etablere og starte en noget andet produktion end oliven.
Dino’s søn Eugenio fulgte i sin fars fodspor ind i oliven olie branchen.
Men Eugenios hjerte bankede for noget andet, nemlig vin...
I 2008 købte han sammen med sin Far, Buonamico-ejendommen der ligger i Montecarlo di Lucca.
Da de overtog huset var der kraftigt brug for investeringer og Far og søn har da også brugt adskillige Euro på at gøre Buonamico til det, det er blevet i dag.
Selve ejendommen råder over 100 hektar land. Ved overtagelsen var ejendommen på 40 hektar og bare 26 tilplantet med vinstokke.
Det første man gjorde var at starte et, 3 årigt, kultiverings og beplantning projekt og i foråret 2011 var man færdig med tilplantning sådan at man kunne høst druer fra 38 hektar.
Dette har selvfølgelig medført en større produktion fra Buonamico men da man samtidig har valgt skære i udbyttet pr. hektar er mængden af vin ikke steget i samme takt.
Grunden til at man har skåret i antal liter pr. hektar er gjort for at forbedre saft, kraft og smag i de høstet druer.
Efter denne kæmpe indsats i markerne, investerede familien i helt nyt hovedhus designet af arkitekten Paolo Riani.
I forbindelse med dette byggeri har man også investeret i hel ny smage-rum samt at Buonamicos berømte charmerende og historiske kælder ”l’inferno” er blevet totalt renoveret. I den del af kælderen kan man finde flasker tilbage fra 1964.
For at kunne håndtere den større mængde druer der trods alt kommer har man udbygget vineriet med mere end 500 m2. Samtidig har man udstyret vineriet med de bedste redskaber til produktion af det bedste vin.
I dag dyrker Buonamico mange forskellige druesorter, af hvide kan nævnes:
Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Semillon, Roussanne, Vermentino, Viognier og Toscana Trebbiano.
Der dyrkes følgende røde druer hos Buonamico:
Sangiovese, Canaiolo, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Ciliegioli og Alicante Bouchet.
Gennemsnitsalderen på Buonamico vinstokke ligger på ca. 20 år.
Helt specielt skal nævnes at man har valgt at beholde et lille stykke med Syrah druer.
Disse vinstokke er plantet tilbage i 1964 og det er udelukkende de druer der bruges til Buonamicos 100% Syrah-vin ”Il Fortino”
Alle druer hos Buonamico bliver høstet med hånden og nøjsomt lagt i små kurve. Der foretages en hård kvalitets kontrol af druerne inden presning, er skindet revnet eller er druerne for små bliver de taget fra og ikke brugt.
En super Syrah-vin med både intensitet, fylde, dybde og en elegant syre/tannin som giver en meget flot struktur.
En sjældenhed fra Italien…
Il Fortino, er lavet på 100% Syrah druer.
Den er perfekt til rødt kød, vildt, lagtidssimret mad, lam, kraftige retter m.m.
Vinstokkene der levere disse druer er plantet tilbage i 1964 så høstudbyttet er ikke så stort men, til gengæld meget smagende og fyldigt.
Vinen bliver fermenteret i termostatstyrede ståltanke og bliver derefter anbragt på franske egetræs barriques i ca. 18 måneder.
Il Fortino er en vin med en flot rød-violet farvetone.
Bouquet er intens med en bred vifte af røde bær mixet med en snert af vanille, pebber og lakrids.
Selve smagen er en oplevelse der udfolder sig i nuancer der understøtter bouquet’ens røde bær, vanille og krydderier.
Balancen mellem det ”fede” og det ”friske” er uovertruffen og findes normalt kun i vine der koster næsten det dobbelte.
Il Fortino slutter af en lang og vedholdende eftersmag.
Bør serveres og nydes ved 16-18 grader.
Vinhuset Buonamico ligger sydvest for den lille by Montecarlo i nærheden af Lucca i Toscana.
De råder over 100 hektar, hvoraf de 45 er med vin, resten er skovbrug og ikke mindst oliven.
Indenfor de sidste 8-10 år har huset været inde i en rivende udvikling.
Det er Eugenio og hans far Dino Fontana ejer af Buonamico har med husets vine høstet stor succes i Italien og internationalt.
Ikke mindst Eugenios tætte samarbejde med winemaker og ønolog Valentino Ciarla samt den verdenskendte konsulent-ønolog Alberto Antonini har båret frugt, i såvel marken som i Buonamicos nye ”State of the Art” vinkælder.
At arbejdet i marken er blevet top prioriteret kan ses ved at alle Buonamicos druer bliver høstet med håndkraft og flere af druerne bliver høstet om natten eller tidligt om morgenen. Dette gøres for at holde en naturlig kølekæde omkring druerne der derved beholder deres optimale aromatiske udtryk.
I selve vineriet og kælderen råder man over det nyeste og bedste produktionsanlæg.
Denne investering har allerede båret frugt i husets vine.
Hvor man nu i højere grad end tidligere har styr på alle trin af vinprocessen, fra druerne kommer i hus til man står med den færdige og ønsket vin.
For de vine der skal fadlagres sker det på små franske barriques.
Historien:
Manden der startede med at dyrke vin på markerne der i dag hører under Buonamico var Giulio Magnani. Han var ejer af Montecarlo vingården Marchi-Magnani.
I 1870 rejste han til Frankrig der på det tidspunkt var kendt som ”stedet” for nogle af de bedste vine i Verden.
Han besøgte bl.a. Bordeaux for at dygtiggøre sig yderligere og for at forbedre hans egne allerede gode vine.
Giulio bragte flere ”nye” druesorter med tilbage fra Bordeaux, druer som Semillon, Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. På hjemturen stoppede han i Rhône-dalen hvor han tog både Roussanne og ikke mindst Syrah-vinstokke med fra og slutligt endte hans Frankrigs-færd i Bourgogne hvorfra han tog Pinot Blanc og Pinot Gris med fra. Efter hjemkomsten begyndte han at eksperimentere med at tilsætte nogle af disse ”nye” druer til sine Trebbiano og Sangiovese vine. Fra og med den tid blev Montecarlo-vine elsket, både i Italien men også internationalt.
Familien Fontana:
Dino Fontana ejer sammen med sin søn Eugenio, Buonamico i dag er det Eugenio der driver og står for husets vine.
Inden man overtog Buonamico arbejdede Dino Fontana i familiens oliven olie firma.
Han startede som meget ung og arbejdede sig op til en dag at ”sidde for bordenden” og med hans dygtighed og flid blev familie firmaet et af Italiens mest agtede og velrenommeret firmaer.
Intet andet Oliven Olie firma, der var ejet af en enkel familie gennem 3 generationer, har kunnet fremvise de resultater som Dino nåede.
På trods af at han kendte risikoen ved at starte på noget nyt valgte Dino at gå i gang med at producere vin.
Han brugte sin erfaring i og omkring landbrug til at etablere og starte en noget andet produktion end oliven.
Dino’s søn Eugenio fulgte i sin fars fodspor ind i oliven olie branchen.
Men Eugenios hjerte bankede for noget andet, nemlig vin...
I 2008 købte han sammen med sin Far, Buonamico-ejendommen der ligger i Montecarlo di Lucca.
Da de overtog huset var der kraftigt brug for investeringer og Far og søn har da også brugt adskillige Euro på at gøre Buonamico til det, det er blevet i dag.
Selve ejendommen råder over 100 hektar land. Ved overtagelsen var ejendommen på 40 hektar og bare 26 tilplantet med vinstokke.
Det første man gjorde var at starte et, 3 årigt, kultiverings og beplantning projekt og i foråret 2011 var man færdig med tilplantning sådan at man kunne høst druer fra 38 hektar.
Dette har selvfølgelig medført en større produktion fra Buonamico men da man samtidig har valgt skære i udbyttet pr. hektar er mængden af vin ikke steget i samme takt.
Grunden til at man har skåret i antal liter pr. hektar er gjort for at forbedre saft, kraft og smag i de høstet druer.
Efter denne kæmpe indsats i markerne, investerede familien i helt nyt hovedhus designet af arkitekten Paolo Riani.
I forbindelse med dette byggeri har man også investeret i hel ny smage-rum samt at Buonamicos berømte charmerende og historiske kælder ”l’inferno” er blevet totalt renoveret. I den del af kælderen kan man finde flasker tilbage fra 1964.
For at kunne håndtere den større mængde druer der trods alt kommer har man udbygget vineriet med mere end 500 m2. Samtidig har man udstyret vineriet med de bedste redskaber til produktion af det bedste vin.
I dag dyrker Buonamico mange forskellige druesorter, af hvide kan nævnes:
Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Semillon, Roussanne, Vermentino, Viognier og Toscana Trebbiano.
Der dyrkes følgende røde druer hos Buonamico:
Sangiovese, Canaiolo, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Ciliegioli og Alicante Bouchet.
Gennemsnitsalderen på Buonamico vinstokke ligger på ca. 20 år.
Helt specielt skal nævnes at man har valgt at beholde et lille stykke med Syrah druer.
Disse vinstokke er plantet tilbage i 1964 og det er udelukkende de druer der bruges til Buonamicos 100% Syrah-vin ”Il Fortino”
Alle druer hos Buonamico bliver høstet med hånden og nøjsomt lagt i små kurve. Der foretages en hård kvalitets kontrol af druerne inden presning, er skindet revnet eller er druerne for små bliver de taget fra og ikke brugt.
Læs mere
Læs mindre
Før: DKK 449,00
Nu: DKK 249,00
- 2016
- Toscana
- 75 cl.