Du har ingen varer.
- 6 fl. pr. stk. DKK 149,00
Vivonne Rosé 2024, Chateau La Vivonne
Bandol
Vivonne Rosé 2024 er lavet på 70% Mourvèdre og 30% Grenache.
Alle druerne er håndplukket og efter sortering og presning bliver den gæret ved bare 12 grader for at beholde så mange aromaer som muligt i den færdige vin.
Vinene har en flot klar Rosé farve.
I duften finder man friske røde bær som ribs, jordbær og hindbær samt dejlige krydret noter af hvid peber og Provencekrydderier.
Smagen er indbydende og med et strejf af modne ribs og rødgrape, efterfulgt af jordbær og røde kirsebær. Igen er der klassiske noter af sydfranske blomstermarker.
Server denne Rosé ved 8-10 grader til retter af hvid fisk, lyst fjerkræ eller prøv den til retter fra det asiatiske køkken eller som ”et glas for sjov” på en dejlig sommerdag.
Chateau La Vivonne råder over 26 hektar, 13 i Côtes de Provence og 13 i Bandol.
Man dyrker primært Mourvèdre, der er regionens karakteristiske druesort.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år og man høster kun 30 hektoliter pr. hektar, hvilket er med til at garantere at husets vine er smagfulde og koncentreret, samt det er med til at afspejle en høj kvalitet og bæredygtighed. Ejendommen er i dag certificeret økologisk.
Husets vine er lavet primært på druesorten Mourvèdre.
Det er en drue variant der trives i det varme, solrige klima som man har i Bandol, hvor druen når sit fulde potentiale. Den er kendt for at give kraftfulde, strukturerede vine med en bemærkelsesværdig dybde og kompleksitet.
Michel Benhaïm overtog Chateau Vivonne i 2010.
Han har fra starten ønsket at bevare, vedligeholde og fremme Bandol og Côtes de Provences terroir. Det gør han ved at benytte sig af traditionelle arbejdes metoder i produktionen af husets vine.
- Pris pr. stk. v/6 stk. DKK 149,00
-
- 2024
- Bandol
- 75 cl.