Du har ingen varer.
Sauvignon Blanc – få et overblik over Sauvignon Blanc vin
Denne grønne drue, der kan give nogle af Verdens mest originale tørre hvidvine.
Druen stammer formentlig fra Bordeaux, hvor den er stadig er meget populær.
Sauvignon Blanc er en af verdens mest udbredte grønne druesorter, og den står bag både søde og tørre hvidvine overalt i verden.
Druen fik sit gennembrud som druen bag den originale Sancerre fra Loire - vin med overdådig aroma, sprød, frisk syre og den smagte så godt ung, at få bekymrede sig om at gemme den.
Sauvignon Blanc – vin fra hele verden
Druen er blevet mere populær i Sydfrankrig og fik sit moderne gennembrud i 1990’erne i New Zealand, som er et af de få steder hvor klimaet kan minde om Frankrig.
Druen giver også flotte vine i Sydafrika, Chile, Italien og USA der nok har det største arealplantet med Sauvignon Blanc, men de fleste gror i for varmt klima til at give spændende vin.
Sauvignon Blanc bruges mest til at fremstille tørre hvide vine med en frisk og syrlig stil, men den kan også anvendes til at lave søde og ædelsøde vine.
- Frankrig – her finder du vine fra Loire – og især Sancerre.
- Italien – Sauvignon Blanc-vine fra blandt andet den italienske vinregion, Toscana.
- New Zealand – flere varianter af elegante Sauvignon Blanc-vine fra Marlborough.
Sauvignon Blanc – og dens kendetegn
Lys med et let grønligt skær. Meget imødekommende. Meget aromatisk med græs, grønne asparges, stikkelsbær, grøn peber, kiwi, solbærblade og lidt tang.
Smagen er også markant, lidt kraftig og robust og mange af de ting, som man observerer i næsen genkender man i smagen. Når druerne har stået meget i solen, dæmpes den grønne syre og i stedet opfanger man fersken og melon og måske lige et lille pift abrikos. Oftest undlades fadlagring og så er det vin til fisk af alle slags, pateer, fjerkræ, hvidskimmeloste og lignende.
Når den fadlagres, får den en smøragtig fedme, noget røget og et pift vanilje over sig, som gør den velegnet til fisk og lyst kød i bløde saucer.