Du har ingen varer.
Franske rosévine – få et overblik over vores rosévine fra Frankrig
Hos Leisner Wine har vi et stort udvalg af franske rosévine, specielt fra Provenceprovinsen, men også fra andre regioner i Sydfrankrig. Provence er nok den vinprovins, der er mest kendt for rosévin, selv i Frankrig. Op mod 60% af verdens rosévine laves i Provence, og dette kan bestemt smages i vinene. Derfor er det ifølge os også der, man finder nogle af verdens bedste rosévine.
Rosévinen har igen vundet på indpas hos danskerne, og det er nu for mange blevet fast inventar i udvalget af forfriskende sommerdrikke. Derfor står vi hos Leisner Wine også klar med et stort udvalg af skønne rosévine, der kan være med til at forsøde sin sommer.
Områder med rosévin i Frankrig
De fleste af Provences rosévine er mere end anbefalelsesværdige, og hos Leisner Wine har vi et par perler, vi specielt gerne vil fremhæve for vores kunder. Disse franske rosévine er dyrket og produceret i det skønne klima i Provence og vil klart falde i roséelskeres smag.
La Croix: Det lille vinhus, La Croix i Provence, er perfekt beliggende i hjertet af den populære halvø, Saint Tropez. I denne del af Frankrig får druerne et exceptionelt klima med både havluft og den rigtige mængde sollys, hvilket giver den helt optimale dyrkning. Dette smages bestemt også i de færdige vine, der er perfekt afbalancerede af druernes dyrkning og vinens lagring.
Minuty: Minutys rosé er lavet på en blanding af druesorterne Grenache, Cinsault og Syrah. Dette vinhus ligger bare 5km fra Saint Tropez og har derfor det samme skønne klima, som La Croix nyder godt af. Minutys rosé er en skøn kvalitetsvin, der er karakteriseret ved sin let krydrede smag, hvorfor den ofte går godt til krydret mad.
Sancerre: Selvom dette lille vinområde ikke ligger i Provence, men i stedet i Loiredalen, byder Sancerre også på fantastiske rosévine, der matcher kvaliteten fra deres andre vine. Den delikate franske rosévin har en flot og harmonisk balance mellem syre og alkohol, hvilket gør at den både kan nydes som aperitif på terrassen og til retter med både fisk, skaldyr, lyst kød eller gedeoste.